Atatürk için kendimi yakarım diyen Belediye Başkanı’ndan mektup var!..

“Hayatını Cumhuriyet değerlerine adamış Uğur Abi, Size biraz içimi dökmek istiyorum. Günlerdir konuşulan ilçemizdeki ‘Millet Bahçesi’ ve ‘Millet Kıraathanesi’ adı verilen tesisler, 6.5 milyon...

“Hayatını Cumhuriyet değerlerine adamış Uğur Abi,
Size biraz içimi dökmek istiyorum.
Günlerdir konuşulan ilçemizdeki ‘Millet Bahçesi’ ve ‘Millet Kıraathanesi’ adı verilen tesisler, 6.5 milyon liralık ihale sonucu inşa edildiler. Borçlarının Fındıklı halkınca 2032’ye kadar faiziyle 15 milyon TL olarak ödenecek olmasına karşın, açılışları 31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala alelacele yapıldı ve bu isimler verildi.
Borcu ödeyecek olan halkımızın isteği doğrultusunda hareket eden, yeni seçilmiş Fındıklı Belediye Meclisi de üçte iki (8’e 3) nitelikli çoğunlukla aldığı kararla, bu isimleri “100. Yıl Atatürk Parkı” ile “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değişirtirdi.
Meclis kararı, 11 Temmuz’da Fındıklı Kaymakamlığı’na bildirildi.

★★★

Aradan iki hafta geçmesine rağmen bir cevap alamayınca, tabelaların değişim işlemine başlandı. Görevlilerimiz bu değişimi yaparken, kolluk kuvvetleri tutanak tutmak için parka geldiler. Zabıtalarımız da meclis kararını uyguladıklarını belirttiler.
Bunun üzerine 15 gün boyunca yazımıza cevap vermeyen Kaymakamlık, yarım saat içinde ‘kamu yararına olmadığı’ gerekçesiyle isim değişikliklerini onaylamama kararını gönderdi.
Kaymakamımızın izinli olduğu dönemde vekaleten görev yürüten Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz’ın alelacele böyle bir tebliğde bulunması, kararın tamamen siyasi olduğunu göstermekte ve şu soruları haklı kılmakta:

★★★

1- Seçimle değişen belediyenin salt çoğunlukla (6’ya 3) parkın adını ‘Millet Bahçesi’ ve ‘Millet Kıraathanesi’ olarak uygun görmesinde acaba hangi kamu yararı vardı?
2- ‘Millet Bahçesi’ ve ‘Millet Kıraathanesi’nde kamu yararına görülen, ancak ülkemizin bağımsızlığını sağlayan, Cumhuriyetimizin kurucu önderi Atatürk ile bölgemizin, kültürümüzün en önemli temsilcilerinden Kazım Koyuncu isimlerinde görülemeyen kamu yararları nelerdir?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar