ABD Kongresi Türkiye'ye hasım gibi bakıyoır!..

Tüm öngörüleri doğru çıkan emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ’dan, ABD Temsilciler Meclisi’nin onayladığı sözde Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili...

Tüm öngörüleri doğru çıkan emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ’dan, ABD Temsilciler Meclisi’nin onayladığı sözde Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili çarpıcı açıklamalar:

Sevgili okurlarım,

ABD Temsilciler Meclisi’nin tarihi gerçekleri çarpıtarak 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesi Türkiye -ABD ilişkilerinde yaşanan krizi daha da derinleştirdi. Son 35 yıldır Türkiye, Temsilciler Meclisi’ne sunulan bu tür tasarıların kabulünü engellemeyi başarmıştı. Ancak içinden geçtiğimiz süreçte ABD Kongresi’ne hakim olan aşırı Türkiye aleyhtarı havanın Ermeni lobilerinin başarısında önemli rol oynadığı anlaşılıyor.

Bu söyleşimizde tüm öngörüleri doğru çıkan emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ ile sözde Ermeni soykırımı karar tasarısının kabul edilmiş olmasının ne gibi hukuki ve siyasi sonuçlar doğuracağını, ABD Senatosu’nun da onaylama ihtimalinin bulunup bulunmadığını inceleyeceğiz. Ayrıca, bugüne kadar 29 ülke parlamentosunca kabul edilmiş bulunan soykırım iftirasının başka ülkeler tarafından da gündeme getirilmesinin önlenmesi için, ne gibi stratejiler izlenmesi gerektiği üzerinde de duracağız.

★★★

UĞUR DÜNDAR (U.D.): Sayın Elekdağ söyleşimize durum tespiti yaparak başlayalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar