Bolton, Dalton ve güvenliğimize yönelik tehditler!..

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindeki heyetin Türkiye ziyaretleri Suriye’de yakın gelecekte yaşanacaklara ışık tutması açısından çok önemli. Bolton’la yapılan...

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindeki heyetin Türkiye ziyaretleri Suriye’de yakın gelecekte yaşanacaklara ışık tutması açısından çok önemli.
Bolton’la yapılan görüşmelerin analizine geçmeden önce, geçen yılın son günü Cumhuriyetçi Parti’nin Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham’ın Başkan Trump ile görüştükten sonra yaptığı şu açıklamaya bakmakta yarar var.
“Başkan, Suriye’den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir; DEAŞ tamamen imha edilmiş olacak. İki; İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç; Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleşmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor!..”

★★★

Ne ilginçtir ki, Bolton ve ekibi Türkiye’ye gelmeden önce İsrail’e gittiler.
Oradaki görüşmelerin ardından Bolton, Senatör Graham’dan daha sert bir açıklama yaparak YPG ve PYD’den “Birlikte savaştığımız Kürtler” diyerek söz etti. Yani Suriye Kürtlerinin tümünü, PKK uzantısı bu terör örgütüyle bir tuttu. Ayrıca, Türkiye’nin ABD’nin Kürt müttefiklerine saldırmayacağı konusunda güvence vermesini istediği gibi, kendilerinden izin alınmadan harekat yapılmaması gerektiğini belirtti.
Bu arada lütfederek (!) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye topraklarında, sınırımızdan 300-350 kilometre derinlikteki DEAŞ’le mücadele edip, bu tehlikeyi ortadan kaldırması gerektiğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar