Trump krizi seçime kadar sürdürmek istiyor

Elekdağ, ABD’de 6 Kasım’da yapılacak Temsilciler Meclisi seçimlerini hatırlattı ve şu tespiti yaptı: “Trump halk desteğini büyük ölçüde yitirdi. Bu seçimde çoğunluğu kazanamazsa...

Elekdağ, ABD’de 6 Kasım’da yapılacak Temsilciler Meclisi seçimlerini hatırlattı ve şu tespiti yaptı: “Trump halk desteğini büyük ölçüde yitirdi. Bu seçimde çoğunluğu kazanamazsa 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerini kazanması tehlikeye düşecek. Evanjelist kitlenin oyu için krizi alevlendiriyor”

Sevgili okurlarım,
Türk-Amerikan ilişkileri şu sıralarda olağanüstü gergin ve o kadar da karmaşık bir dönemden geçiyor. Ankara ile Washington arasında FETÖ’nün iadesi, kuzey Suriye’de ABD desteğiyle PYD/PKK hakimiyetinde garnizon devlet kurulmasına yönelik çabalar, F-35’lerin tesliminin askıya alınması, Rus S-400 füzelerinin alımı nedeniyle Türkiye’ye yaptırım öngörülmesi, İran’a yönelik ABD ambargosu, Türkiye’ye uluslararası kredi kuruluşlarından sağlanacak mali desteklerin engellenmesi gibi çözüm bekleyen gayet çetin sorunlar bulunuyor. Şimdi bunlara bir de ajanlık faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla 2016’dan bu yana tutuklu olan Evanjelist rahip “Brunson Krizi” eklendi. Önce ABD Başkan Yardımcısı Pence, sonra da Başkan Trump, rahip Brunson’un haksız yere tutuklandığını iddia ederek AKP iktidarını hakaret dolu ve emredici bir lisanla tehdit ettiler. Hemen serbest bırakılmasını, aksi takdirde Türkiye’ye ağır yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladılar. Bu küstahlıkla da yetinmeyip Brunson’un tutukluluğundan sorumlu oldukları gerekçesiyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı yaptırımlar uygulanmasını öngören bir karar aldılar. Böylece krizi daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüştürdüler.

Tüm öngörüleri doğru çıkan bilge diplomat, emekli Büyükelçi Sayın Elekdağ ile bugünkü söyleşimizde, krizin ardındaki nedenleri ele alacağız..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar