Ataşehir provokasyonu!..

Önceki akşam… Saatler 20.00’yi gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olacağı Halk Arenası Özel’i yapmak için İstanbul-Ataşehir’deyiz. Yüksekçe bir...

Önceki akşam…
Saatler 20.00’yi gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olacağı Halk Arenası Özel’i yapmak için İstanbul-Ataşehir’deyiz.
Yüksekçe bir binadan, programı izlemek isteyen yurttaşların akın akın Cumhuriyet Parkı’na gelişlerini seyrediyoruz.
Ancak parkın arka kısmındaki boşlukta toplanan AKP flamalı bir grubun, yoldan geçenlere bir şeyler söyleyip müdahale ettiklerini görünce, hemen binadan ayrılıp o tarafa yöneliyoruz.
Son hazırlıkları yapan canlı yayın ekibimizden aldğımız bilgiye göre; grubun bulunduğu alan, saat 18.00-20.00 arasında AKP’lilerin mitingine tahsis edilmiş. Ancak topluluk, sürenin dolmasına karşın dağılmadığı gibi, Halk Arenası’na katılacak yurttaşlarımızı sözlü tacize yönelmiş!
Daha da ileriye gidenler, gerçekleşmesinde hiçbir yasal sakınca bulunmayan Halk Arenası yayınını engelleme tehdidini savurmaya başlamışlar.
Atmosfer gerginleşince de polis müdahale etmek zorunda kalmış.
İtiş kakış sırasında fırlatılan bir su şişesi suratına isabet eden bir polis memuru da hafifçe yaralanmış.

* * *

24 Haziran’daki Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine sayılı günler hatta saatler kala yaşadığımız bu gerginlik üzerine 21.00’de başlaması gereken canlı yayını yarım saatliğine erteleyip, ortamın sakinleşmesini bekliyoruz.
Bu arada sahneye çıkıp, parkta toplanan binlerce konuğa şöyle sesleniyorum:
“Sevgili Ataşehirlililer,
Endişe verici bir drum yok. Zira güvenlik güçleri, çevrede gereken tüm önlemleri aldılar. Buna rağmen bir provokasyon girişimi olursa, asla karşılık vermeyin. Çünkü böyle bir durumda polisin gerekeni yapacağından hiç kuşku duymuyorum. En büyük dileğimiz, seçimlerin güven ve huzur içinde geçmesi. Bize verdiğiniz büyük desteğe ve yasalara saygılı demokratik dik duruşunuza minnettarız. Birazdan hep birlikte tarihi bir Halk Arenası’nı daha gerçekleştireceğiz…” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 508 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar