26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un gözlerini yaşartan olay!..

Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar'ın bugünkü (17.09.2022)''26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un gözlerini yaşartan olay!..'' başlıklı yazısı.

Önceki gün, değerli meslektaşım Korcan Karar’la İzmir-Alsancak’ta yürürken, karşıdan gelmekte olan 3 kişilik bir kadın grubu ile selamlaştık. İçlerinden biri “Durun lütfen” deyince durduk. Genç kadın “Bu ülke için yaptıklarınıza teşekkür etmek istiyorum. Hayatınızı bize gerçekleri anlatmaya ve bu cennet vatanı sevdirmeye adadınız. Şu anda o kadar heyecanlıyım ki, anlatamam” dedi ve sarılıp yanaklarıma iki öpücük kondurdu.

Onlar uzaklaşırken Korcan’la birbirimize baktık ve “İşte güzel İzmir” dedik.

Dün sabah bilgisayarın başına geçtiğimde, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un sizlere gönderdiği mektubu geldi.

Okuyunca yazıma neden yukarıdaki satırlarla başladığımı daha iyi anlayacaksınız:

“Geçen gün, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in daveti üzerine, Sn. Umut Oran ile birlikte ÇYDD'nin Kuşadası'ndaki ‘16. Türkel Minibaş Gençlik Yaz Kampı'na katıldık.

‘Atatürk nasıl bir Türk gençliği isterdi?' konulu söyleşimizde, 150 üniversite öğrencisi ile birlikte olduk.

Söyleşiyi Gazi M. Kemal'in 30 Ağustos 1924 günü yaptığı konuşmasındaki şu sözleri ile bitirdim:

‘Son sözlerimi özellikle memleketimizin gençliğine yöneltmek istiyorum.

Gençler! Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim anlayışı ile insanlık yüksek karakterinin, vatan sevgisinin, düşünce hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız.

Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 408 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 327 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 507 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar