26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan çarpıcı değerlendirme: Türkiye Lozan ve Montrö antlaşmasına sıkı sıkıya sarılmalı!..

Değerli okurlarım,Rusya-Ukrayna Savaşı, Türk Boğazları’nın önemini ve Türkiye’nin bölgesindeki çatışmalarda tarafsızlığını korumasının ne kadar önemli ve zorunlu...

Değerli okurlarım,

Rusya-Ukrayna Savaşı, Türk Boğazları’nın önemini ve Türkiye’nin bölgesindeki çatışmalarda tarafsızlığını korumasının ne kadar önemli ve zorunlu olduğunu bize bir kez daha hatırlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile bu söyleşimizde tarihi gelişmeler ışığında Lozan ve Montrö Antlaşmalarının değerini ele alacağız.

★★★

UĞUR DÜNDAR (U.D): Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı İmparatorluğu savaşa girmekten kaçınamadı. Osmanlı İmparatorluğu bu savaşa giremez miydi?

OSMANLI’NIN I.DÜNYA SAVAŞI’NA GİRMESİYLE İLGİLİ EN GERÇEKÇİ DEĞERLENDİRMEYİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAPMIŞTIR

İLKER BAŞBUĞ (U.D.): Bu soru, bugün bile en çok tartışılan konuların başında gelmektedir. Bu konuda farklı görüşler vardır. Hepsinin de haklı olduğu noktalar var. Ancak bu konuda da en gerçekçi değerlendirmeyi Mustafa Kemal Atatürk yapmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar