Erken seçim olur mu?..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim istedi. Oysa seçimlerin takvimleri belliydi. Önce Mart 2019’da yerel seçimler yapılacak, ardından da Kasım ayında Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim istedi.
Oysa seçimlerin takvimleri belliydi. Önce Mart 2019’da yerel seçimler yapılacak, ardından da Kasım ayında Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri gerçekleşecekti. AKP sözcüleri de ısrarla “Erken seçim kesinlikle yok” diyorlardı.

* * *

Buna karşın Ankara kulislerinde bir süredir erken seçime gidileceği ve bunun Devlet Bahçeli tarafından ilan edileceği konuşuluyordu.
Nitekim Bahçeli dün beklenen çağrıyı yaptı ve “beka sorunu”nu gerekçe göstererek seçimlerin erkene çekilmesi gerektiğini söyledi.
Devlet Bey, benzer bir çağrıyı, 2001 ekonomik krizi sırasında da yapmış ve merhum Bülent Ecevit’in Başbakanlığında, DSP, ANAP ve MHP’den oluşan 57’nci Koalisyon Hükümeti’nin erken seçime gitmesine neden olmuştu.
3 Kasım 2002’deki seçimler sonucunda AKP iktidara gelmiş, Bahçeli’nin MHP’sinin yanı sıra, ANAP, DYP ve DSP gibi merkez partiler sandığa gömülmüşlerdi.
Zira halk, ekonomik krizin sorumlusu olarak bu partileri görmüş ve cezalandırmıştı!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar