Hayatları çalanlar oyları da çalarlar!..

Yaklaşık 30 yıldır İzmit halkını sinsice zehirleyen DDT türevi BHC stoklarının imhası için nihayet harekete geçildi. Ama insan aklıyla alay edercesine!..Konunun üzerine ısrarla giden Kocaeli Barış...

Yaklaşık 30 yıldır İzmit halkını sinsice zehirleyen DDT türevi BHC stoklarının imhası için nihayet harekete geçildi. Ama insan aklıyla alay edercesine!..
Konunun üzerine ısrarla giden Kocaeli Barış Gazetesi'nin haberine göre;  3 bin ton civarındaki stokların ilk aşamada 253 tonu, İzmit'teki İZAYDAŞ adlı katı atık tesisinde yok edilecekmiş.
İZAYDAŞ bu işlem için ton başına 400 dolar alacak, parasını da zehir stoklarının sahibi Merkim adlı şirket ödeyecekmiş!
Merkim, binlerce ton DDT türevini depolarında bırakarak ABD'ye kaçan işadamı Halil Bezmen'e ait Koruma Tarım İlaçları'nın, sahip değişikliğinden sonra aldığı isim.Şirketin kayda değer bir üretim faaliyeti bulunmuyor. O halde bu parayı nasıl ödeyecek?  Bunu yapacak gücü olsaydı bugüne kadar binlerce ton zehri, Derince'deki yamalı bohçaya dönmüş barakalarında depolayıp tutar mıydı? Görülüyor ki o borç yine devlete yıkılacak!..

* * *

Gelelim kararın bir başka vahim boyutuna:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar