Erbakan’ın şeker fabrikaları!..

90’lı yılların ilk yarısı… O tarihte TRT İstanbul Televizyonu’na, merhum Vedat Tayyar Erdamar arkadaşımla birlikte “İşte Hayatınız” programını hazırlayıp sunuyorum. Programda siyaset...

90’lı yılların ilk yarısı…
O tarihte TRT İstanbul Televizyonu’na, merhum Vedat Tayyar Erdamar arkadaşımla birlikte “İşte Hayatınız” programını hazırlayıp sunuyorum.
Programda siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasının ünlü isimleri, örneğin 9’uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, SHP Genel Başkanı Prof. Erdal İnönü, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç, Sabancı topluluğunun her şeyi Sakıp Sabancı, tiyatromuzun dünyaca değerli yıldızı Yıldız Kenter ve Türk futbolunun “Taçsız Kralı” Metin Oktay, hayatlarının en özel ve daha önce hiç duyulmamış anılarını paylaşıyor ve yıllardır görmedikleri dostlarıyla bir araya geliyorlar.
Sürpriz buluşmaların yarattığı dramatik anlar ve tanıkların dile getirdiği çarpıcı anekdotlar nedeniyle “İşte Hayatınız”, kısa sürede TRT’nin beğeniyle izlenen programları arasındaki yerini alıyor.

* * *

Dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Necmettin Erbakan’ın hayatını anlattığımız bölüm ise, en renkli,  hatta en unutulmaz “İşte Hayatınız” lardan biri oluyor.
Nedenine gelince…
Merhum Erbakan, İstanbul Erkek Lisesi’ni birincilikle bitiriyor. O yıllarda lise birincileri istedikleri üniversiteye sınavsız giriyorlar. Ancak o bunu kabul etmiyor. Sınav sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ikinci sınıftan başlıyor. Okulu bitirdiği yıl, hiç beklemeden asistan oluyor ve öğrencilere ders vermeye başlıyor.
1951 yılında Almanya’ya, Aachen Teknik Üniversitesi’ne gönderiliyor. Prof. Erbakan, günümüzde de Almanya’nın en saygın üniversitelerinden biri olma özelliğini koruyan bu okulun gittiği tarihteki durumunu şöyle anlatıyor.
“Ülke 2’nci Dünya Savaşı’nın enkazını kaldırmaya uğraşıyordu. Her yer yıkık döküktü. Üniversitenin camları bile kırıktı. O nedenle laboratuvarımızı ancak bir garajda kurabilmiştik. Almanlar çok zor koşullarda yaşamalarına rağmen, olağanüstü bir tempoda çalışıyor, bilim insanlarının bilgi ve birikimlerinden yararlanıp, hızla makine üreten ağır sanayi yatırımlarına yöneliyorlardı. İşte savaş sonrasının mucizevi Alman kalkınmasının altında bu milli ve özverili anlayış yatıyordu…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar