Cinsel saldırıya uğrayan bir çocuğun gözlerinin içine bakabilmek!..

Eylül 2005… O ay içinde Arena’ya ulaşan bir ihbar üzerine ekibimiz, Güneydoğu’dan getirilen 10-15 yaşlarındaki çocukların, Tekirdağ’ın Kumbağ yöresindeki tuğla fabrikalarında kaçak...

Eylül 2005…
O ay içinde Arena’ya ulaşan bir ihbar üzerine ekibimiz, Güneydoğu’dan getirilen 10-15 yaşlarındaki çocukların, Tekirdağ’ın Kumbağ yöresindeki tuğla fabrikalarında kaçak olarak çalıştırıldıklarını belgeledi.
Görüntüler yürek yakıcıydı. Simsarlar tarafından minibüslere sardalye istifi doldurulan çocuklar fabrikalara getiriliyor, kimliklerine el konulduktan sonra maske kullanmaksızın toz toprak içindeki fırınların en ağır işlerinde çalıştırılıyorlardı.
Köleden farksız çocukların yattıkları koğuşlar, hayvan bağlasanız durmayacak kadar berbattı…

* * *

Görüntülerdeki gerçekleri o dönem AKP’de siyaset yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’na anlattım. İki müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerle Kanal-D binasında buluştuk. Ben onların aracına bindim, muhabir arkadaşım Serap Belet ile kameraman Murat Sis de Arena aracına geçtiler. Biz önde, onlar arkada, Tekirdağ’ın yolunu tuttuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 155 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma Milli muharip uçağımız KAAN’ın ilk deneme uçuşu ve sonrasındaki yorumlar... 07 Mart 2024 | 1.062 Okunma Tek kişilik en büyük siyasi parti!.. 06 Mart 2024 | 387 Okunma Seçim kumpası!.. 01 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar