Cesur gazeteci Hüsnü Mahalli doğruları söylemeye devam ediyor!..

Suriye krizinin tırmanmaya başladığı günlerdi. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun telkinleriyle Beşar Esad’ın iki ay içinde devrileceğini...

Suriye krizinin tırmanmaya başladığı günlerdi.
Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun telkinleriyle Beşar Esad’ın iki ay içinde devrileceğini söylüyordu.
İkisi de öylesine emin konuşuyorlardı ki, kısa süre sonra Şam’daki Emeviye Camisi’nde cuma namazı kılmaları bekleniyordu!
Yandaş medyaya ve her gece TV kanallarında boy gösteren uzmanlara (!) göre; artık Suriye’de Esad sonrasının konuşulmasının zamanı gelmişti! Onlar için Esad, tarih sahnesinden çoktan silinip gitmişti!..
Ama “O”, tam tersini dile getiriyor, ısrarla Esad’ın gitmeyeceğini iddia ediyordu.
Bununla da yetinmiyor, Türkiye’nin dünyanın dört bir yanından Suriye’ye akın eden ruh hastası küresel teröristlere göz yummaması gerektiğini, bizim çıkarımızın bunlara karşı Esad rejimiyle birlikte hareket etmekten geçtiğini belirtiyordu.
Bu uğurda başta Rusya olmak üzere Irak ve İran gibi etkin tüm ülkelerle işbirliği yapmanın zorunluluğuna işaret ediyordu.
Ancak uyarılarını kimse dikkate almadığı gibi sosyal medyanın lince doymayan bindirilmiş kıtalarına hedef gösteriliyor, akıllara durgunluk veren iftira ve hakaretlere uğratılıyor, sonuçta hasta haliyle demir parmaklıkların ardına atılıyordu…

* * *

Nitekim aradan geçen zaman onun tüm öngörülerinde haklı olduğunu ortaya çıkarıyor, Beşar Esad yerine onun iki ayda gideceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık makamlarından gidiyordu!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.326 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar