Bir hayal gerçek oldu: Köy enstitüleri yaşıyor!..

Dün Halk Arenası için Adana’ya giderken, hâlâ geçen haftaki programı yaptığımız Bursa-Nilüfer’de gördüklerimin etkisi altındaydım. Çünkü belediye başkanlığında...

Dün Halk Arenası için Adana’ya giderken, hâlâ geçen haftaki programı yaptığımız Bursa-Nilüfer’de gördüklerimin etkisi altındaydım.
Çünkü belediye başkanlığında 18’inci yılını dolduran Mustafa Bozbey, tarihi dokusu ve yeşiliyle ünlü Bursa’nın içinde yepyeni, modern bir kent yaratmıştı. İlk kez karşılaşıp tanıştığım sevilen Başkan Bozbey’e, yolu buraya hiç düşmemiş kişilere bir cümle ile Nilüfer’i nasıl anlattığını sordum. “İlçemiz örnek alınması gereken bir bilim, eğitim, kültür-sanat ve spor kentidir” dedi. Sonra da bu sözlerini doğrulayan, çarpıcı şehircilik uygulamalarını göstermeye başladı. Her şey, her görüntü öylesine etkileyiciydi ki, hiç abartmıyorum, bir ara rüya görüyorum sandım.
O nedenle canlı yayın sırasında, “Eskişehir’den sonra Nilüfer’in de herkesin ölmeden mutlaka görmesi gereken kent olduğunu” söyledim.

* * *

Karşılaştığımda rüya etkisi yaratan Nilüfer gerçeklerinden biri de Köy Enstitüleri’nin günümüze uyarlaması olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin (ÇEK) imece ile kurup yaşattığı örnek çağdaş eğitim kurumlarıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar