CHP’nin yine hüsran yaşamaması için!..

Bir süredir kamuoyunda AKP’nin baskın bir erken seçim yapacağı konuşuluyor. Hatta çeşitli tarihler öne sürülüyor. Erken seçim tartışması, başta CHP olmak üzere, 16 Nisan’daki Anayasa...

Bir süredir kamuoyunda AKP’nin baskın bir erken seçim yapacağı konuşuluyor. Hatta çeşitli tarihler öne sürülüyor. Erken seçim tartışması, başta CHP olmak üzere, 16 Nisan’daki Anayasa referandumunda HAYIR bloğunu oluşturan bileşenlerin bazı dersler çıkarıp bir an önce harekete geçmelerini zorunlu kılıyor.
Şaibeli referandum sonuçlarından çıkarılması gereken dersleri ve alınacak önlemleri de kısaca sıralayalım:
Artık neredeyse havada uçan kuşların bile bildiği gerçeğe göre; 16 Nisan 2017’de yapılan Anayasa referandumunda, yandaş medyanın ezici EVET propagandasına, AKP’nin tüm iktidar gücünü kullanmasına karşın, HAYIR bloğunu oluşturan bileşenler büyük başarı sağladı. Yaygın iddia o ki, sandıktan HAYIR çıkacağı anlaşılınca, mühürsüz oylar geçerli sayıldı ve sonuç EVET’e dönüştürüldü!..
Referandumun meşruiyetine gölge düşüren şaibeler -HAYIR bloğunun başını çeken CHP’nin o gece beklenen sert tepkiyi vermemesinin de etkisiyle- yurttaşların seçimlere olan inancını zayıflatıp umutsuzluk yarattı.

* * *

Peki, şimdi ne yapmalı da seçmendeki bu güvensizliği güvene dönüştürmeli?
Bence CHP’nin şu sıralar üzerinde yoğun olarak çalışması gereken asıl konu bu. Zira o gece görüldü ki, daha önceki tüm kuşkulara rağmen SEÇSİS sisteminde oynama yaparak sonucu değiştirmek pek mümkün olamıyor. Asıl hile, muhalefetin güçsüz olduğu bölgelerdeki sandıklarda yapılıyor. Çünkü CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere zayıf bulunduğu bölgelerdeki sandıklara temsilci gönderemiyor, yeterince önlem alamıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.146 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar