Batı Hun İmparatoru Attila’dan liderlere dersler!

Değerli okurlarım, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26. Genelkurmay Başkanı ve FETÖ kumpası mağduru emekli Orgeneral İlker Başbuğ’dan çok ilginç ve anlamlı bir mektup aldım. Başbuğ’un...

Değerli okurlarım,
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26. Genelkurmay Başkanı ve FETÖ kumpası mağduru emekli Orgeneral İlker Başbuğ’dan çok ilginç ve anlamlı bir mektup aldım.
Başbuğ’un Batı Hun İmparatoru Attila’nın liderlik vasıflarını anlattığı özel mektubunu hiçbir yorum yapmadan aktarıyorum.
Attila da nereden çıktı demeyin.
Onun liderlik özelliklerini okudukça, bugün niçin gündeme geldiğini anlayacaksınız!..

* * *

“Sayın Uğur Dündar;
Batı Hun İmparatoru Attila, Batı tarafından en çok bilinen ve üzerinde çalışılan devlet adamlarından, liderlerinden birisidir.
Attila 395 yılında, Tuna Nehri boylarında doğmuştur. Batı Hun İmparatoru olmayı başaran Attila’nın hedefi Alman ve Slav ülkelerini almak, Roma’yı ve İstanbul’u fethetmek ve sonra da tüm Asya’ya ve oradan da Afrika’ya geçmekti.
453 yılında ölen Attila, adil ve hızlı işleyen adalet sistemine sahip bir dünya imparatorluğu kurmayı amaçlamıştı.
Wess Roberts, “Hun İmparatoru Attila’nın Liderlik Sırları” adlı kitabında onun görüş ve uygulamalarını inceler.
Zira dünya tarihinin gördüğü en büyük liderlerden biri olan Attila’nın liderliğe ilişkin görüşlerinin bugün de geçerliliğini koruduğuna inanılmaktadır.
Attila’nın liderliğe ilişkin bazı görüşleri özetle şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 497 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 156 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar