Demokrasi tramvayı son durağa geldi!..

AKP'nin beş yıldır ısrarla sürdürdüğü Suriye politikası bakın nelere maloldu:– Milyonlarca insan yerini yurdunu bırakıp Türkiye'ye sığındı. Bu devasa sorun zamanla hem o insanların hem de...

AKP'nin beş yıldır ısrarla sürdürdüğü Suriye politikası bakın nelere maloldu:
– Milyonlarca insan yerini yurdunu bırakıp Türkiye'ye sığındı. Bu devasa sorun zamanla hem o insanların hem de ülkemizin başına büyük dertler sardı. Kuşaklar boyu unutulmayacak trajik olaylar yaşandı. Görünen o ki, maalesef bundan böyle de yaşanmaya devam edecek!..
– Suriye krizinden önce güney sınırımızı Suriye ordusu koruyordu. PKK sadece Kandil'i üs olarak kullanabiliyordu.Ayrıca PYD diye bir tehdit unsuru yoktu. Tüm uyarılara karşın yanlış politikada ısrar edilince PYD'ye gün doğdu. Sınır boyunca fiili egemenlik sağladığı gibi, devletleşme yolunda hızla ilerledi!..
 PKK yayılma alanını genişleterek Suriye topraklarında ikinci bir Kandil oluşturdu. Ayrıca uluslararası boyut kazanarak tehdit kapasitesini çarpıcı biçimde artırma imkanını buldu!..
– Krizden önce Kürt koridoru diye bir tehlike mevcut değildi. Koridor, PYD/YPG ve PKK'nın güç kazanımı sonucunda ortaya çıktı. Akdeniz'e açılma hedefiyle de Türkiye için bir beka sorunu haline geldi. Askerimiz bu koridoru kesip, güvenli bölge oluşturmak için Suriye topraklarına girmek ve onlarca şehit verme pahasına IŞİD'le çarpışmak zorunda kaldı!..
– IŞİD denilen caniler topluluğu ise ülkemizde yoğun biçimde örgütlenme fırsatını yakaladı. Türkiye terör örgütlerine katılmak isteyen küresel cihatçılar için adeta yol geçen hanına döndü.
– PKK ve IŞİD'in güçlenmesi sonucunda ne yazık ki yüzlerce askerimiz, polisimiz şehit oldu ve masum insanlarımız terör eylemlerinde hayatlarını kaybetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 505 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 155 Okunma Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında görevi suistimal raporu 20 Mart 2024 | 332 Okunma Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!.. 15 Mart 2024 | 158 Okunma Esenyurt, Kudüs, Mekke, İslam, Gazze ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı!.. 08 Mart 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar