Hayal tacirlerinin tuzağına düşmeyin!

Küresel düzeyde ekonomik beklentilerdeki olumsuz değişim ile finansal piyasalarda yapay bir şekilde zorlanan iyimser eğilimlerin uyuşmadığı bir süreçten geçiyoruz. Bu durumun sürdürülebilir...

Küresel düzeyde ekonomik beklentilerdeki olumsuz değişim ile finansal piyasalarda yapay bir şekilde zorlanan iyimser eğilimlerin uyuşmadığı bir süreçten geçiyoruz. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını ve ciddi yan tesirler yaratabileceğini dikkate almak gerekiyor! Geride bıraktığımız haftanın son üç iş gününde yaşananlar, yapay olduğunu iddia ettiğimiz finansal piyasa eğilimlerini iyice güvenilmez hale getiriyor.

Yukarıda özetlemeye çalıştığımız endişelerimizi örnekleyerek ne olup bittiğini anlamaya çalışalım. Bu hafta başında açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamlarımız beklenenden kötü çıktı ve geleceğe yönelik algıların olumsuzlaşmasına yol açtı; fakat buna rağmen Türk Lirası değerleniyor, yerleşiklerin risk alma isteğini uyarmak adına aşırılık sınırları fazlası ile zorlanıyor! Gelişmeler öngörüler ile uyuşmuyor!

Euro diğer paralara karşı değerlendikçe, Avrupa Birliğine ilişkin ekonomik beklentiler olumsuzlaşıyor; enflasyon hedefinden uzaklaşılması, durgunluğun geri dönmesi olasılığı güçleniyor. Avrupa Merkez Bankasının faizleri yükseltmesi ve parasal genişlemeyi sonlandırma eğilimine girmesi olasılığı azalıyor. Söz konusu beklentilerin Euro’ya değer kaybettirmesi gerekiyor, fakat tam aksi eğilim hüküm sürmeye devam ediyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fiyatlama davranışları ve zorunlu değişim 23 Şubat 2019 | 286 Okunma Bunalım var dengelenme yok! 16 Şubat 2019 | 276 Okunma Kredi mekanizmasi çalışmıyor ve ekonomi boğuluyor! 27 Eylül 2018 | 674 Okunma İyimser olmayı zora sokan küresel olumsuzluklar! 25 Eylül 2018 | 271 Okunma Küresel koşullar ve olumsuzlukların artan bulaşıcılığı 20 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar