Yerli Michelin

2017’den beri her yıl yayınlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ yeme içmeyle ilgilenen herkes için tam bir hazine değerinde. Bir yıl boyunca yüzlerce restoran değerlendiriliyor ve sonunda inci kazananlar bu rehbere alınıyor....

2017’den beri her yıl yayınlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ yeme içmeyle ilgilenen herkes için tam bir hazine değerinde. Bir yıl boyunca yüzlerce restoran değerlendiriliyor ve sonunda inci kazananlar bu rehbere alınıyor. Ayrıca bir de ödül töreni düzenleniyor. Rehberin geçen yılki versiyonunda 518 restoran, 364 lezzet noktası yer alıyor. İçinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya ve Bursa’dan işletmeler yer alıyor.

Aynı Michelin komitesinin üyeleri gibi, bu restoranları değerlendirmek için giden gizli müfettişler görevlerini puan verdikleri yerden gizli tutuyorlar. 200 kadar gizli müfettişin arasında, etik olmayacağı için şefler, restoran sahipleri ve işletmeciler bulunmuyor. Her işletme en az 3 müfettiş ve proje ekibinden bir kişi tarafından ziyaret ediliyor. Restoranlar malzeme, lezzet, servis, sunum, dekorasyon ve fiyat kalite dengesine göre puanlandırılıyor. Rehberde 5 incili 5, 4 incili 59, 3 incili 138, 2 incili 152 ve tek incili 164 restoran var. 5 incili restoranlar: Mikla, Neolokal, Sunset, Od Urla ve Maça Kızı Bodrum. 2021 ‘İncili Gastronomi Rehberi’ni merakla bekliyorum.

MELİSA VE KAAN

Moda konusunda yetenekli genç tasarımcılar açısından şanslıyız. Gerçekten aralarında çok iyileri var. Bunlardan biri olan Melisa Solak bir şirketin el uzatmasını, destek olmasını beklemeden kendi markasını yaratmış. Nette gezerken rastladığım Styff’in rahat giyim ağırlıklı modelleri basit ama işlevsel, sade ama gösterişli. Dahası web sitesini gözden geçirirken baktım ki erkek mankenlerden biri öne çıkıyordu. Kaan Vatansever adlı bu gencin sağ gözü sürekli kapalı. Beynindeki tümör alınırken göz sinirleri zarar görmüş ve gözü kapanmış.

Ama Kaan bu durumu hiçbir zaman kendine engel olarak görmemiş. Toplumun dayattığı güzellik standartlarına başkaldırmış. Zaten göz felci yakışıklılığından bir şey götürmediği gibi onu daha da ilginç bir hale getirmiş. Işık Üniversitesi’nde okuyan Kaan’ın keşfedilme hikayesi de pek tatlı. Bir fotoğrafçı, Kaan’ı otobüste görüyor ve “Seninle bir çekim yapalım” diyor. O çekimle birlikte de Kaan moda dünyasına adım atıyor. Öykü Baştaş farklı duruşu ve görünümüyle nasıl dünya podyumlarında yürüyen bir manken olduysa Kaan’ın da o anlamda önü çok açık. Kendisini Instagram’da bulabilirsiniz.

AYAKKABIDA POP ART

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 137 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar