Yerel ve modern: TURK

Şef Fatih Tutak henüz 20 yaşındayken Mengen Aşçılık Meslek Lisesi’nden mezun olmuş. Bavulunu alıp Çin’e gitmiş. Japonya, Singapur, Kopenhag, Hong Kong derken son durağı Bangkok olmuş. 2017’de burada...

Şef Fatih Tutak henüz 20 yaşındayken Mengen Aşçılık Meslek Lisesi’nden mezun olmuş. Bavulunu alıp Çin’e gitmiş. Japonya, Singapur, Kopenhag, Hong Kong derken son durağı Bangkok olmuş. 2017’de burada şefi olduğu mekan dünyanın en iyi 50 restoranı arasına girince adı Türkiye’de de duyulmaya başlamıştı. 15 yıl sonra ülkesine dönen Fatih Tutak geçen aralıkta Bomonti’de TURK adlı restoranını açmıştı. Araya pandemi girdiğinden anca gitme fırsatı bulduğum TURK, NOW Bomonti binasının giriş katında. Ferah bir alan, yazın açılan terasıyla daha da çekici hale gelmiş.

Şık ama gösteriş meraklısı olmayan, insanın üzerine gelmeyen, iyi düşünülmüş bir iç mekan tasarımı söz konusu. Ortadaki ilginç şömine de ayrı bir hava katmış. Arkadaki açık mutfak adeta bir tiyatro sahnesi gibi. Önünden geçerken gözünüz karıncalar gibi çalışan ekibin şiir gibi akıp giden ritmine takılabilir.

KONSEPT YERELLİK

TURK, adından da anlaşılacağı gibi tüm konseptini yerellik üzerine kuruyor. Bu toprakların ürünlerini, gastronomi mirasına sahip çıkarak modern ve zarif bir şekilde baştan yorumluyor. Bunu yaparken de en ince detaylara kadar hesaplanmış, planlanmış ve böylece kusursuz bir lezzete ulaşmış yemekler var menüde. Fatih Tutak “Her yemeğin tarihimizden, hatıralarımızdan ve geleneklerimizden ilham alan bir karakteri ve hikayesi olmasına özen gösteriyoruz” diyor.

Başta taş fırında yapılmış ekşi mayalı pide ile Trabzon tereyağı-karakovan balı ikilisi küçük kemik kasede geldi. Ardından kabuğu soğandan yapılmış bir midye dolma yorumu, yumurta kabuğunda pastırmalı patatesli yumurta, küçük heyecanlar yaşattı. Özel soslu uskumru ceviche, akıtma denilen ekmekle gelen İskenderun karidesi, kuzu kızartma ve finaldeki kadayıf gerçekten çok özel yemeklerdi. Bunların dışında veganlar için hazırlanmış ayrı bir menü de var.

Ayrıca yemeklerle eşleştirilmiş şarapları seçme imkanı da mevcut. Fatih Tutak, şehirde az sayıda bulunan özel restoranlardan birine imza atarak kısa sürede İstanbul’un gastronomi haritasında kendine özel bir yer edinmeyi başardı. Çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu kalabalık, halinden çok memnundu. TURK, etkileyici bir yemek deneyimi arayanları mutlu edecek bir restoran.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar