Sezen'in kızları

Geçen cuma Uniq Hall’de sahnelenmeye başlayan ‘İzmir’in Kızları’nı izlemek için birkaç sebep var. İlki hepimizin geçmişine kazınmış, her biri ayrı anıya dokunan Sezen Aksu şarkıları. İkincisi gösteri boyunca gözlerinizi alamadığınız Gökçe Bahadır’ın hem duruşu ve güzelliği hem de yeteneği ve etkileyici oyunculuğu.

Abba’nın şarkılarından yapılmış ‘Mamma Mia’ müzikali gibi, ‘İzmir’in Kızları’ da Sezen Aksu’nun parçalarının yedirildiği bir oyun. Ama aklınıza Batılı standartlardaki bir müzikal gelmesin. Daha çok ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’, ‘Şen Sazın Bülbülleri’ gibi 80’lerde yapılan yerli işlerin havası var.

Zaten olaylar da o dönemde geçiyor. Derya Alabora ve Parla Şenol gibi ustaları sahnede izlerken, olayların tatlı akışına kendinizi kaptırırken, hani herkes arkadaş, hani oyunlar sürerken, gösterinin zaman zaman piyesleşmesine çok takılmıyorsunuz. Ya da Poyraz’ı canlandıran Olgun Toker’in asla şarkı söyleyememesine gülümseyip geçiyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar