Setlerde spazm

Bence Türk dizi sektörü ilk alarmını ‘Muhteşem Yüzyıl’da oynayan Meryem Uzerli tükenmişlik sendromuna yakalandığında verdi. Ama kadının pılını pırtını toplayıp ülkesine...

Bence Türk dizi sektörü ilk alarmını ‘Muhteşem Yüzyıl’da oynayan Meryem Uzerli tükenmişlik sendromuna yakalandığında verdi. Ama kadının pılını pırtını toplayıp ülkesine geri kaçması üzerine kimse setlerin şartları hakkında kalkıp konuşmadı.

Neslihan Atagül geçtiğimiz günlerde yakalandığı bağırsak hastalığı yüzünden oynadığı diziden ayrılmak zorunda kaldı. “Ben tolerans göstersem de bedenim o toleransı bana göstermedi” dedi. Bugüne dek hiç sağlık şikayeti olmayan şarkıcı Aleyna Tilki oyunculuğa soyunup diziye başlayınca hastalandı. Kas spazmı geçirip hastanelik oldu.

Ev yaptıran Hande Erçel’in inşaat stresine çalışma yoğunluğu da eklenince ondan da bir spazm haberi geldi. Seti tatil edildi. Yapımcılar, yönetmenler! Siz bu kızlara ne yapıyorsunuz? Ne kadar çalıştırıyorsunuz? Böyle giderse sağlıklı oyuncu kalmayacak piyasada. Benden uyarması.

Hayalet mutfak ya da sanal mutfak gibi isimlerle anılan yeni bir restoran modeli, pandemi döneminde iyice öne çıktı. Nedeni de bu modelin tamamen paket servise yönelik olması. Platform sahibi aynı çatı altında farklı markalara mutfak ve kurye hizmeti sunuyor.

Ve o marka az sayıda personelle kendi yemeklerini bu sanal mutfağın bulunduğu bölgeye servis edebiliyor. Bu mutfaklardan biri de Alican Karaca’nın geçen yıl Reşitpaşa’da açtığı Bundle Kitchen. Şu an bünyelerinde iki marka var. İlki hamburger, çıtır tavuk, sosisli sandviç gibi sokak lezzetlerini farklı soslarla servis eden Rebel. Diğeri ise Şef Müge Ergül’ün danışmanlığını yaptığı Green Box. Adından da anlaşılacağı gibi burada sağlıklı seçenekler ağırlıkta.

Sebze yemekleri, son dönemin modası ‘bowl’lar ve salata çeşitleri var. Müge Ergül’ü Bebek’te açtığı Tutti’den tanıyoruz. Ergül burada da yerel üreticiden alınan ürünlerle sağlıklı, lezzetli ve yeniliklerle dolu, heyecan verici bir mutfak sunuyor. Bundle Kitchen’a dönersek, ikinci şubeyi açmaya hazırlanan mutfak Yemeksepeti, Getir, Trendyol, Fuudy ve WhatsApp sipariş hattıyla hizmet veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar