OK boomer!

Hazal Kaya’nın kadın oyuncular üzerindeki kilo baskısı hakkında yaptığı açıklama çok konuşuldu. Özellikle genç meslektaşlarından destek geldi ve “Hazal haklı” dediler. Demet...

Hazal Kaya’nın kadın oyuncular üzerindeki kilo baskısı hakkında yaptığı açıklama çok konuşuldu. Özellikle genç meslektaşlarından destek geldi ve “Hazal haklı” dediler. Demet Akbağ’a mikrofon uzatıldığında, konuyu o kadar anlamamış ki “Genç kız rollerinde zayıf olmak avantajdır. Oyunculukta kariyer yapmak isteyen kilosuna dikkat edecek” deyiverdi. Hazal bunu söylemiyordu. Yapımcıların aslında son derece standart ölçülerde olan kadın oyunculardan daha da zayıflamalarını istemesinden, bunun diretilmesinden bahsediyordu.

Ayrıca hiç mi kilolu genç kız yok Allah aşkına? Ekran için koyulan standartların yanlışlığına dikkat çekmeye çalışan Hazal’a, annesi yaşındaki oyuncu ablasından böyle bir cevap geldi. İngilizcede bir kalıp var: “OK boomer.” Bu ortada tartışılan konuyu anlamayan, ve o konu hakkında modası geçmiş, eski kafalı yorumlar yapan yaşlı nesillere söylenen bir laf.

“Tamam seni yaşlı şey, hı hı, evet” diyerek dalga geçmenin esprili bir hali. (Boomer 1946-64 arası doğan nesle deniyor.) Akbağ’a da “OK boomer” deyip geçmek lazım. Bir de bonus var. 6 ayda bir botoks yaptıran Demet Akbağ’ın “Doğru, hafif yapılmış bir botoks, kimsenin anlamayacağı ileriye yönelik operasyonlar, gençleştirmeler olduğu sürece iyidir” açıklaması da çok şenlikli.

‘Kış Uykusu’nda gülüyor mu, kızıyor mu, mutlu mu asla ayırt edemediğimiz bir Demet Akbağ vardı. Onu hatırlatmak isterim. Oyuncunun yüzünde kimsenin anlamayacağı bir botoks pek mümkün olmuyor yani.

Tüylerim ürperdi

Geçen hafta Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın restorasyon projesini yerinde görmek için bir grup gazeteci arkadaşımla Yedikule Hisarı’ndaydık. İçeride yapılan çevre düzenlemesi ve ışıklandırma harika, bir kulenin tepesinden izlediğimiz manzara ise nefes kesiciydi. 1500 yıllık taşların üzerinde yürümek insana kendisini bir tuhaf hissettiriyor doğrusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar