Moda'da bir hazine

Moda’daki Kayıkhane kış boyunca şahane canlı performansları Kadıköylülerin ayağına getirdi. Semtte hoş bir ambiyans yarattılar. Mekanın sahibi Erkan Ulutaş, karadan kayıkhaneye uzanan uzun iskelenin üzerine...

Moda’daki Kayıkhane kış boyunca şahane canlı performansları Kadıköylülerin ayağına getirdi. Semtte hoş bir ambiyans yarattılar. Mekanın sahibi Erkan Ulutaş, karadan kayıkhaneye uzanan uzun iskelenin üzerine iki tane dev mekan açtı. Biri modern dünya mutfağı sunan Gardens of Garbo. Diğeri ise deniz ürünleriyle öne çıkan meyhane Paslı Pelikan.

İki lokasyon da aynı olmasına rağmen, müziği ve yemeğiyle bambaşka iki dünya. Deniz havası alarak yemek yemek, sohbet etmek, güzel kokteyller içmek isteyen gençler Garbo’da. Erdem Öncül’ün neyi sevdiğimizi dinleyip, ona göre yaptığı kokteyller çok lezzetliydi.

Demlenerek arada fondaki Türkçe şarkılara eşlik etmek isteyen, o güzelim mezelerin peşinde koşan ruhu genç kalanlar için de Paslı Pelikan çok uygun. Evet, fiyatları da benzerlerine göre uygun gerçekten. İstanbul’un göbeğinde Ege sahillerinin hissini yaratan Paslı Pelikan’da tüm yazı geçirmek isteyebilirsiniz. Gecenin favorileri ise benim için baby ahtapot, kokoreç, kalamar ızgaraydı.

GERÇEK BİR İTALYAN

Pandemi öncesi İstanbul’da yeme içme ve eğlence sektörü çok hareketliydi. Yeni açılan ya da açılmak üzere hazırlıklarını tamamlayan birçok mekan vardı. Ve tabii tüm planlar suya düştü. Normalleşme sürecinde restoranlar bıraktıkları yerden, aşırı büyük temkinlerle devam etmeye çalışıyor. Hayata dönüş sürecindeki bu gelişmeler umut veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 102 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 136 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar