Logolu gösteriş

Üzerinde eşek kadar Christian Dior yazan mayosuyla poz veren ünlü bir modelimiz sosyal medyada tefe kondu. Görgüsüzlükle suçlandı. Ünlü bir spormoda markasının pazarlama müdürü bir giysinin üzerindeki logo...

Üzerinde eşek kadar Christian Dior yazan mayosuyla poz veren ünlü bir modelimiz sosyal medyada tefe kondu. Görgüsüzlükle suçlandı. Ünlü bir spormoda markasının pazarlama müdürü bir giysinin üzerindeki logo büyüdükçe hedef kitlesinin sosyal sınıfının düştüğünü açıklamıştı. En pahalı ve kaliteli ürünlerinde logonun çok ufak olduğunu ya da hiç kullanılmadığını söylemişti. Tabii ki bunun istisnaları vardır ama tüketici psikolojisinin kitabını yazan büyük markalar stratejilerini genelde bu prensiplere göre belirler. Mesela ABD’deki siyahi yıldızların sürekli dev altın kolyeler, pırlantalar takmasının nedeni de bu. “Bakın ben artık fakir değilim” mesajı. Bizde buna sonradan görmelik deniyor.

‘ARTIK ZENGİNİM’

Cemiyet hayatımızın köklü ailelerinden gelen isimlerin kılık kıyafetlerine bakarsanız çok az logo, çok az gösterişle karşılaşırsınız. O isimlerin zaten en pahalısını, kalitelisini giydiklerini bilirsiniz ama. Özellikle müzik dünyasının fakirlikten gelerek başarılı ve zengin olan şarkıcılarının üzerindeki markayı ise 100 metre öteden okursunuz. Çünkü onlar da siyahi şarkıcılar gibi “Artık zenginim” mesajı vermek zorundadırlar.

Ama yine de en çok onların aldığı çantalara ‘sahte mi acaba’ diye bakılır. Bir türlü yakıştıramayız. Onlar da gözümüze sokmaya devam edip, sürekli hangi Avrupa ülkesindeki mağazalardan alışveriş yaptıklarını ilan ederler. İspat etmek için de hatta o mağazalarda poz verip sosyal medyada paylaşırlar. Ben bu en başta verdiğim bilgiye sahip olduğumdan beri tişörtünün üzerinde dev bir markayla gezenleri ayrı bir süzer oldum doğrusu. Ama biliyorsunuz insanı insan yapan üzerindeki değil içindekilerdir.

VİDEO NEREDE?

Ayşe Akın’ın nişanlısı Tufan Doğan’ın, Mahmut Kırmızıgül’ü tokatlayarak sandalyeden düşürmesi haberini iştahla okuduk. Gözümüzde canlandırdık. Ama keşke bir videosu olsa dedik. Çünkü her şeyin online ve naklen sosyal medya üzerinden yaşanmasına alıştık ki görmeyince inanasımız gelmiyor. Ama bir yandan da içinde şiddet olmasına rağmen bu tür haberleri “Birbirlerine girmişler” deyip gülümseyerek okuyoruz. Bence tüm toplum olarak hep beraber tedaviye ihtiyacımız var artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 102 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 136 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar