Karantina flörtü

Pandemi döneminde aşk meşk ilişkilerinin aldığı yeni boyuta, arkadaşlık uygulaması OkCupid şahane bir isim takmış: ‘Karantina Flörtü’. Yaptıkları araştırmaya göre...

Pandemi döneminde aşk meşk ilişkilerinin aldığı yeni boyuta, arkadaşlık uygulaması OkCupid şahane bir isim takmış: ‘Karantina Flörtü’. Yaptıkları araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 92’si bu dönemde tanıştıkları biriyle hâlâ sanal yolla görüştüklerini söylemiş. Yani buluşmamışlar. Yüzde 52’si sadece mesajlaşıyormuş. Yüzde 25’i görüntülü aramayla, yüzde 15’i de telefonla bağlantıda kalıyormuş. Kullanıcıların yüzde 82’si duygusal bir yakınlık olmadan fiziksel temasta bulunmadığını söylemiş.

Gerçek bir ilişki aradığını söyleyenlerin oranı da yüzde 10 artmış. Görünen o ki eski dönemin bir gecelik ilişkileri çok azaldı. Bu araştırma Avustralya’da yapılmış ama üç aşağı beş yukarı bu topraklarda da benzer sonuçlar çıkması muhtemel. Tinder kullanan birçok kişi karantina sırasında sadece sohbet etti. O süreci atlatabilen sanal arkadaşlıklardan bir kısmı gerçeğe taşındı.

Gözlemlediğim kadarıyla onların ancak çok azı devam edebildi. Çünkü yüz yüze gelmeden kurulan iletişim kişinin ruhunu tanımanıza yarasa da fiziksel çekim olmayınca olmuyor. Yani öyle görünüyor ki çöpçatanlık uygulamaları hala daha çok anlık ve kısa süreli ilişkiler için daha uygun. Tabii sanal ortamdan tanışıp evlenen ve mutlu olan azınlığı da bir kenara atmamak lazım. Ancak, istisnalar kaideyi bozmuyor.

Sesine ve tarzına hayran olduğum Esma Er ‘Say Maşallah’ diye bir şarkı yaptı. Şarkı zaten insanı hoplatan, yerinde durdurmayan cinsten. Klip ise yıkılıyor. 20 saniyede bir Esma’nın kılığı kıyafeti, makyajı, saçı değişiyor. Her şey çok hızlı akıp gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar