Kahraman Demet

Bugüne dek Demet Akalın’ı şarkılarından kıyafetlerine, tavırlarından Türkçesine kadar o kadar çok konuda eleştirdim ki. Ama bu yaşadığımız son gelişmeler nedeniyle bundan sonra Demet...

Bugüne dek Demet Akalın’ı şarkılarından kıyafetlerine, tavırlarından Türkçesine kadar o kadar çok konuda eleştirdim ki. Ama bu yaşadığımız son gelişmeler nedeniyle bundan sonra Demet Akalın fanıyım. Ormanlar hala yanarken bölgeye gönderilmek üzere kısa sürede tır buldu, içini doldurdu. Yangın botlarından pile kadar 250 bin liralık malzemeyi hem kendi imkanlarıyla hem de bağışlarla bir araya getirmeyi başardı. Bunlarla uğraşırken yaptığı açıklamalar o kadar samimiydi ki kimse kendi reklamını yapıyor diye düşünmedi. Seda Akgül hariç. Herhalde kendisine bir pay çıkarmak istemiş ki Demet Akalın’ın derdini anlattığı story’lerdeki efekti diline dolamış. Kimsenin umurunda olmadı. Artık Demet Akalın kahramanım. Bu gösterdiği olağanüstü çaba, yaptığı insanlık benim için her şeyin üstünde.

YAŞLILAR GENÇLERE KARŞI

Orman yangınları nedeniyle sosyal medyadan dünyaya yapılan küresel yardım çağrısı ünlüleri ikiye böldü. Nilüfer, Şehrazat ve Nilgün Bengün bunu onur kırıcı bulduklarını, milli duygularının incindiğini söyledi. Bu üç isme karşı sesini yükseltenlerin Farah Zeynep Abdullah, Hazal Kaya ve Aynur Aydın olması konuyu ister istemez “Yaşlılar gençlere karşı” noktasına getirdi. Bana kalırsa bu karşıtlık nesiller arasındaki farkı çok net su yüzüne çıkardı. Gençler başka türlü düşünüyor, Bence doğru olan yangınları en çabuk söndürecek bakış açısı.

YEŞİL BULDAN

İlkokul öncesi çocukluğum anneannemin yaşadığı Buldan’da geçti. Dağların eteğindeki Buldan yemyeşildir ve neredeyse her yaz yangın çıkar. Yıl 1988. Dayımın düğünündeyiz. Jandarma gelip müziği durdurdu ve “Orman yanıyor, gençleri götürüyoruz” dedi. Ne düğünü ne de yangını unuttuk hayatımız boyunca. 1994’te ise çok daha büyük bir yangınla Buldan’ın çevresindeki ormanların büyük bölümü yandı. O yeşil dağlar dımdızlak kaldı. Aradan geçen 25 yılda hem ağaçlandırma çabaları hem de doğanın kendini yenilemesiyle büyük ölçüde ormanlar geri gelmişti. Bu kez yangın köylerdeydi. Dün itibarıyla ise tamamen söndürülmüştü. Hem de büyük oranda gönüllülerin çabasıyla. Buldan’ın sloganı ‘Yeşil Buldan’dır. Umarım hep böyle kalır.

DEVAM ETMELİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 102 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 136 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar