Hayaller ve gerçekler

‘Ciddi ilişki uygulaması’ Hawaya, kullanıcılarına “Ne zaman evlenmek istiyorsunuz?” diye sormuş. Yüzde 50’si en kısa zamanda, yüzde 35’i de 1-2 yıl içinde diye cevap vermiş. Geri kalan yüzde...

‘Ciddi ilişki uygulaması’ Hawaya, kullanıcılarına “Ne zaman evlenmek istiyorsunuz?” diye sormuş. Yüzde 50’si en kısa zamanda, yüzde 35’i de 1-2 yıl içinde diye cevap vermiş. Geri kalan yüzde 15’i merak ediyorum. Adından belli, burası ‘ciddi’ bir yer.

Evlenmeyecekseniz ne işiniz var değil mi? Bir de 2021 yılında evlenmek isteyen kullanıcılar partnerlerinden farkındalıklı dinleyici olmalarını, karşılıklı alan tanımalarını, ortak hobi geliştirmelerini, iyi davranmalarını, dijital dünyanın alışkanlıklarına kapılmamalarını (yani telefonu bırakıp benimle ilgilensin diyor) bekliyorlarmış.

Bunları belli ki kadınlar istemiş. Ancak bu coğrafyada ilişkiler böyle başlasa da sonunda “Kalk bir çay koy” noktasına gelmesi kaçınılmaz oluyor. Erkek genlerine müdahale edilmedikçe de böyle devam eder, ben size söyleyeyim. Hayaller Kuzey Avrupa, gerçekler Orta Doğu.

Birçok mekanda imzası bulunan Tayfun Topal, restoranların kapalı olduğu dönemde de boş durmadı. Taksim’deki Ceylan Intercontinental Otel’in altındaki People’ı yeniledi, bambaşka bir yer yaptı. Açık hava mekanların salgın şartları itibarıyla daha da fazla rağbet göreceği yeni dünyada, burası bahçeyi merkez alacak bir düzene kavuştu.

Türklerin pek sevdiği Meksika-Tulum esintileri taşıyan yeni mekanın adı Ginza İstanbul. Tayfun Topal iddiasını şu sözlerle vurguluyor: “Ginza İstanbul şehrin en havalı mekanı olacak. Her köşesinde ayrı bir detay var. Bugüne kadar bu şehirde yapılmamış bir konsept.

Bir yıl süren inşaatın sonuna geldik.” Restoran ve gece kulübü olmak üzere iki ayrı bölüme yayılan Ginza, 860 metrekare alanıyla şehrin en geniş mekanlarından biri. Açılmak için yasakların kalkmasını bekleyen Ginza doğrusu beni heyecanlandırıyor. Telaffuz edilmeye başlanan “Mart ortası mekanlar açılacak, kısıtlamalar kalkacak” söylentisinin gerçekleşmesi dileğiyle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar