Gurme paket

Restoranlar kapalı ama en lüks lokantaların şefleri bile mutfakta. Paket servis işinden başka çıkar yol olmayınca en azından kiralarını çıkarabilmek ya da personeline az da olsa para verebilmek için mekanlar...

Restoranlar kapalı ama en lüks lokantaların şefleri bile mutfakta. Paket servis işinden başka çıkar yol olmayınca en azından kiralarını çıkarabilmek ya da personeline az da olsa para verebilmek için mekanlar hummalı bir çalışma içine girdi. Paketleme makineleri, karton ya da plastik kaplar satın alındı. Yani yine para harcadılar. Ardından paket serviste özelliğini kaybetmeyecek yemekler, bazıları tariflerde ufak değişikliklerle taşınmaya uygun hale getirildi. 

Yeniköy’deki meşhur Araka’nın sahibi Pınar Taşdemir “En baştan dükkan açıyor gibiyiz. Daha önce paket servisimiz olmadığı için neredeyse her şeyi sıfırdan yapıyoruz” dedi. Birçok lüks restoran gibi onlar da Fuudy üzerinden sipariş alıyor. Ama Instagram’da o tablo gibi yemekleri gören direkt Araka’yı arayıp sipariş veriyor genelde. Birçoğu da gel-al sipariş. 

Yemeklerini çok özlediğimi, ama restoranların açılmasını bekleyemeyeceğimi söyleyince Pınar beni evine davet etti. Ben dünyanın en tatlı köpeği olan French Buldog cinsi Üzüm ile oynarken, Pınar harika şeyler hazırladı. Bunların çoğu da paket servis menüsünde bulunuyormuş. 

Levrek ceviche mesela müşteriye giderken kavanoza giriyor. Dedim ki bunu dondurma külahında verseler bile yerim. Kestaneli, bademli, taze baharatlı pilavı ben yanında kuzu tandırla yedim. Sadece pilavı almak da mümkün. Ördekle beraber pişen patates, hardallı yeşil salata ve ayva chutney muhteşem bir şeydi. Kestaneli kazandibi ise anlatılmaz yaşanır.

Siz benim kadar şanslı olmayabilirsiniz. Şefin evinde, şefin elinden yemeyebilirsiniz. Ama sipariş bölgesindeyseniz bunlar evinize kadar gelebilir. Değilseniz de artık gel-al sipariş vereceksiniz.

Yıllardır gece hayatının en önemli mekanlarında karşımıza çıkan, tanımadığı kimse olmayan, son 5 senedir de Klein grubunun kulüplerinde kapıda durup kimin girip girmeyeceğine karar veren Lerna Narlı ile bir araya geldik. Korkmayın, görüntülü konuşma ile bir araya geldik. Komşu olmamıza rağmen önlemimizi aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 137 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar