Gerçek döner

Döneri 152 yıl önce icat eden Bursalı İskender Efendi, kebaba adını bile vermiş biliyorsunuz. Size İskenderoğlu ailesinin dördüncü neslinden olan Oğuzhan İskenderoğlu’ndan bahsedeceğim...

Kendisi babasının adıyla açtığı, 7 şubesi olan ‘Yavuz İskenderoğlu’ restoranlarının sahibi. Yurt dışında eğitim alıp kendi işinin başına geçmiş. Akaretler’de açtığı restoranda önlüğünü takıp servisten, teşrifatçılığa kadar her işi yapıyor.

Her müşteriyle tek tek ilgileniyor, sohbet ediyor. İskender kebap zaten mükemmel de, insanların oranın müdavimi olmasının esas nedeni kendisi ve aynı kafadaki ekibi. Bir de üzüm şırası var ki bayıldım.

Yalnız aklınızda olsun, burası öyle gece yarılarına kadar açık değil. Belirli miktarda hazırlanan döner bitince dükkanı kapıyorlar. Ramazan’dan önce bu 8-9 civarıydı. Şimdi iftar nedeniyle düzen biraz değişmiş olabilir.

ÖZEL BİR ZEYTİNYAĞ

Biz kendimize ne kadar zeytin cennetiyiz dersek diyelim, zeytinyağı deyince akla İtalyanlar geliyor. Bu işin ustası onlar. Kurumsal bir şirketin CEO’su olan Oya Zingal zeytine olan merakını İtalya’da aldığı eğitimlerle profesyonelliğe dönüştürmüş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar