E-spor çılgınlığı

Futbol, basketbol gibi sporlar tüm dünyada nasıl büyük seyirci kitleleri çekiyorsa, e-sporların da milyonlarca izleyicisi oluyor. Eskiden video oyunu dediğimiz dijital oyunlara şimdi e-spor adı veriliyor. 2020’de dünya üzerinde...

Futbol, basketbol gibi sporlar tüm dünyada nasıl büyük seyirci kitleleri çekiyorsa, e-sporların da milyonlarca izleyicisi oluyor. Eskiden video oyunu dediğimiz dijital oyunlara şimdi e-spor adı veriliyor. 2020’de dünya üzerinde 2.7 milyar oyuncu varmış ve 2023’ün sonunda bu sayının 3 milyara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de 32 milyondan fazla kişi oyun oynarken, e-sporun sıkı takipçisi olarak yaklaşık 4 milyon kişi bulunuyor. Türkiye pazarı hızla büyüyor. Bu amaçla dünyanın en rekabetçi mobil oyun arenası Red Bull M.E.O. Dünya Finalleri Türkiye’de yapılıyor. 20 Mart’ta Kapalıçarşı’daki Hearthstone Dünya Finalleri ile başlayan organizasyon 27 Mart’ta Ortaköy’de gerçekleşecek Teamfight Tactics ile sürecek. 29 Mart’taki PubG finalleri ile tamamlanacak.

YANDIM ZÜHTÜ

Daha önce Çilek isimli bir kulüp işleten popçu Berksan şimdi de meyhane işine el attı. Doğru seçim. Çünkü piyasanın en iyi iş yapan mekanları uzun süredir meyhaneler. Tabii yeni bir restoran açmak için çok riskli bir dönem ama sektöre hareket katması açısından da şahane bir adım.

Zühtü’de her tür hijyen ve sosyal mesafe önlemi alınıyor. Açılalı birkaç gün olmasına rağmen büyük ilgi gören Zühtü’nün ünlü müşterileri de eksik olmuyor. Haftanın 6 günü öğleden sonra 3’ten 7’ye kadar açık. Kapıdan girerken “Ben sana yandım Zühtü’ türküsünü söylerseniz indirim de yapıyorlar. Şaka şaka. Bunu ben uydurdum!

YENİ ‘TUTSAK’

Akademi Türkiye ile tanıdığımız müzisyen Özgür Çevik’in bir oyuncu olarak kariyeri daha iyi gitmişti. En son ne zaman bir şarkı yayınlamıştı bilmiyorum ama harika bir single ile geri döndü kendisi. Aslında tam olarak kendi şarkısı da değil. Ceren Gündoğdu ile Sezen Aksu’nun efsane şarkısı ‘Tutsak’ı seslendirmişler. Aman Allahım! O kadar beğendim ki üst üste 10 kez dinlemiştim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 137 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar