Dijitalde neler oluyor?

Hatırlıyor musunuz bu yeni nesil Youtuber’lar biraz para kazanmaya başlayıp, takipçileri birkaç milyonu bulunca “Televizyon öldü” falan diyorlardı. Eski TV starlarına, şarkıcılara falan demediklerini...

Hatırlıyor musunuz bu yeni nesil Youtuber’lar biraz para kazanmaya başlayıp, takipçileri birkaç milyonu bulunca “Televizyon öldü” falan diyorlardı. Eski TV starlarına, şarkıcılara falan demediklerini bırakmıyorlardı. Geleneksel medyaya burun kıvırarak küçümsüyorlardı.

Ama ‘Sihirli Annem’leri falan tekrar çekip, ulusal kanallara denk olacağı şimdiden belli olan bir dijital platforma hepsi koşarak gidiyor. E orası da RTÜK’e bağlı, denetim var. Dahası, başınızda bir TV patronu var. Nerede kaldı özgürlüğünüz, ilericiliğiniz, devrimciliğiniz? YouTube’da ettiğiniz küfürleri bakalım orada edebilecek misiniz.

Bir de o fenomenlerin seyircisinin büyük çoğunluğu YouTube’da yaşayan çocuklar. Çok beklersiniz onların dijitale üye olup abilerini orada da izlemesini. Önümüzdeki günlerde yayına başlayacak 2 tanesiyle bu dijital platform işleri baya kızışacak. En iyi içeriği sağlayan kazansın!

Korsan kitapların kültür hayatımıza verdiği zararı her fırsatta yazıyorum. Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği YAYBİR de bu konuda yeni bir kampanya başlatmış. Sloganı “Sen bu değilsin. Korsan kitap alma, suça ortak alma”.

Bu konuda en büyük görev okurlara düşüyor. Korsan kitabı tanımak çok zor değil. Emin olamıyorsanız da internetten bandrol kontrolü yapınca gerçek ortaya çıkıyor. Bu arada internet üzerinden elden ele dolaşan pdf formatındaki dijital kitapları da unutmayalım. Onlar da korsan.

“Korsan kitaba karşı mücadelemize okurlardan ve sektörde yer alan herkesten destek bekliyoruz” diyen YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy birliğin Instagram hesabındaki duyurularını yaymak için herkesin paylaşmasını istemiş. Destek vermek için Instagram hesabı: @yaybir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar