CMYLMZ mizahı

Cem Yılmaz’ın gösterisine gidenler hep aynı şeyi söylüyor: “Güldük ama eskisi gibi değil.” Komedyenin yıllarca bize kahkahalar attıran o ‘Türkler uzayda’, ‘tuvalet kapısında sevgilisini...

Cem Yılmaz’ın gösterisine gidenler hep aynı şeyi söylüyor: “Güldük ama eskisi gibi değil.” Komedyenin yıllarca bize kahkahalar attıran o ‘Türkler uzayda’, ‘tuvalet kapısında sevgilisini bekleyen erkek’ gibi şakaları geldi aklıma. Sıradan bir yaşam süren genç bir mizahçının, hayatın içinden anlattıkları bize yakın geliyordu.

Ama şimdi, Levent’te bir villada yaşayan, yazları lüks tekneyle gezen, servet sahibi, sanat koleksiyoneri Cem Yılmaz’ın hikayelerini dinliyoruz. E tabii doğal olarak bize dair çok az şey buluyoruz, daha az gülüyoruz. Artık Cem Yılmaz’ın her şeye kızması, birilerine laf çakması da bir gerginlik yaratıyor. Komedi bunu kaldırmıyor.

Çölde vaha

Geçen hafta sonu Zorlu PSM’de Mix Festival vardı. PSM, şehrin göbeğinde, gürültüyle ilgili sorunsuz bir mekan olması nedeniyle elektronik müzik etkinliklerinin bir numaralı adresi artık. İrili ufaklı sahneleriyle hem büyük isimleri hem de sınırlı kitleye hitap eden alternatif müzisyenleri de konuk edebilmesi büyük bir artı. Umarım gençler çölde bir vaha demenin yanlış olmayacağı PSM’nin değerini biliyorlardır.

Tango zamanı

PSM demişken 23-24 Kasım tarihlerinde tangonun dünya şampiyonları İstanbul’a geliyor. ‘I am Tango’ adlı şovda dünyanın en iyi 10 tangocusu yer alıyor. Zaten şehirde bir milonga çılgınlığı sürüyor. Her akşam tangocular bir araya gelip bir yerlerde dans esiyor. Milonga o partilerin adı. Bunlara giden bir kız arkadaşıma ilk sorduğum kadınların tanımadıkları erkeklerle dans etmekten rahatsız olup olmadıklarıydı. Arkadaşım rastladığı partnerlerin hep kibar ve bakımlı olduğunu, zaten öyle olmayanların adının çıktığını ve kimsenin onlarla dans etmek istemediğini açıkladı. Nadiren de olsa karşılaşılan taciz durumlarında ise o dansçı aforoz ediliyor ve milongalara kabul edilmiyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar