Burnunuzu sokmayın

Kadınların sosyal medyada siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak birbirlerini destekledikleri #challengeaccepted hareketinin hızı ve başarısı çok hoşuma gitti. Tam “İnşallah erkekler burunlarını sokup onlar...

Kadınların sosyal medyada siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak birbirlerini destekledikleri #challengeaccepted hareketinin hızı ve başarısı çok hoşuma gitti.

Tam “İnşallah erkekler burunlarını sokup onlar da başlamazlar” diyordum ki kadınların hiç de istemediği, ihtiyaç duymadığı bir erkek desteğinin gelmesi uzun sürmedi. Erkeklerin kadınlar hakkında konuşmaya çok meraklı olması kadınların yaşadığı her tür sorunun bir parçası aslında. Lütfen bir kez de erkekler kadınlar hakkında söz söylemesin, bu hakkı kendilerinde bulmasın.

Onları hediye, lütuf, çiçek gibi nesneleştiren, aslında derin anlamıyla “kadının erkeklere sunulduğu iması taşıyan” sözlerle nitelemesin. Annelere erkek evlatlarını eğitme konusunda çok iş düşüyor. Umarım bizim çocuklarımız kadınların erkeklerle eşit, aynı haklara sahip bireyler olduğu bir dünyada yaşar.

Sosyal mesafe iptal

Restoran ve kafelerin 24.00 sınırı kaldırılınca sektör oldukça hareketlendi. Mekanların birçoğu canlı müzik başta olmak üzere eski eğlence hallerine döndü. Restoranlarda masaları azaltıp aralarını açarak sosyal mesafeyi sağlamak mümkün.

Ancak iş ayağa kalkıp dans etmeye, istasyon masa denilen uzun standların etrafında ayakta durarak bir şeyler içmeye gelince o sosyal mesafe havaya uçuyor. Eski tas eski hamam. Ve gördüğüm kadarıyla da kimsenin umurunda değil. Öte yandan otel içlerindeki mekanlar da ayrı bir dünya. 24.00 sınırından önce de çoktan normale dönülmüştü oralarda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar