Bir lezzet klasiği

İstanbul’un en eski kebapçı markalarından Kaşıbeyaz, 1974’te Aksaray’da açılmış 1987’de ise artık bir efsane haline gelen Florya’daki meşhur yerinde hizmet vermeye başlamış....

İstanbul’un en eski kebapçı markalarından Kaşıbeyaz, 1974’te Aksaray’da açılmış 1987’de ise artık bir efsane haline gelen Florya’daki meşhur yerinde hizmet vermeye başlamış. İstanbul’da birçok ve Ankara’da da bir şubesi bulunan markanın Florya’daki restoranına gittim.

Gösterişli steakhouse’ların ele geçirdiği et dünyasında, buraya nostalji, samimiyet ve ferahlık hakim. Ben İstanbul’da büyümedim ama birlikte gittiğimiz arkadaşım buradaki anılarından bahsedince bir geleneğe sahip mekan olduğunu anladım. Zaten 45 yıldır aynı aile tarafından yönetilmesi de bunun işareti. Et işinde en öneli şey satın almadır. Yani lokantanıza iyi bir et sokmayı başarırsanız en zor kısmı atlatmış olursunuz.

Kaşıbeyaz bunu başarıyor. Üstüne 45 yılın ustalığıyla hazırlanıp pişirilen lahmacun, Alinazik, fıstıklı kebap, kuzu şiş, katmer ve künefeyi tattığınızda lezzetin zirvesine çıkıyorsunuz. Unutmadan, biz gittiğimizde hava serindi ama ıhlamur, ceviz, hurma, kaymak, manolya, dut, ayva, kayısı, elma, erik ağaçlarıyla çevrili, su kenarında bir bahçe de var. Adeta cennetten bir köşe.

1 TL'ye bilet

Zorlu PSM, Akbank’ın Tosla uygulaması ile işbirliği içinde harika bir işe imza atıyor. Müzikallerden festivallere uzanan birçok etkinliğe ev sahipliği yapan mekan, kalan biletleri son dakikada öğrencilere 1 TL gibi sembolik bir ücretle verecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar