Bir İstanbul klasiği

Ali Ünal’ın Ortaköy’de iki yıl önce açtığı Ruby, sanki 50 yıldır aynı yerde konuklarını ağırlıyormuş gibi duruyor. Ali Bey uzun işletmecilik geçmişini aynen buraya...

Ali Ünal’ın Ortaköy’de iki yıl önce açtığı Ruby, sanki 50 yıldır aynı yerde konuklarını ağırlıyormuş gibi duruyor. Ali Bey uzun işletmecilik geçmişini aynen buraya taşımış.

Mekancılık sektörünün duayenlerinden Hale Dicleli’nin de katkılarıyla Ruby, İstanbul’un kalburüstü mekanlarının en önemlilerinden biri haline geldi.

Ruby’nin su kenarındaki alt katında haftada üç gün akşamüstleri canlı müzik oluyor. Burada takılmak isteyen gruplar yemek öncesi aperatif alıyorlar. Yemeğe kalanlar da çoğunlukta.

Çünkü Ortaköy Camii ve köprünün ışıkları altında orası sihirli bir mekana dönüşüyor. Zaman zaman Ortaköy iskelesine yanaşan vapuru da yakaladınız mı, alın size bir kartpostal.

★ ★ ★

Ruby’nin iddialı olduğu diğer alan da mutfak. Malzemeler Türkiye’nin çeşitli yerlerinden tedarik ediliyor ve daima taze olarak kullanılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar