Türkiye’nin Suriyeli Türkmenlere yardımı

Türkmen Dağı ve çevresinde Bayır Bucak Türkmenlerinin yoğun yaşadığı bölgelerdeki çatışmalar, Türkiye’de gündeme oturdu. Esed katliamlarına karşı Türkiye’de gündem...

Türkmen Dağı ve çevresinde Bayır Bucak Türkmenlerinin yoğun yaşadığı bölgelerdeki çatışmalar, Türkiye’de gündeme oturdu. Esed katliamlarına karşı Türkiye’de gündem oluşması olumlu bir gelişme. Yine de çatışma noktasında sadece Türkmenlerin bulunmadığını ve bu bölgeye yardım için diğer muhalif gruplardan da destek gittiğini not etmek gerekir. Türkmenler Suriye’de başından beri devrimin bir parçası ve Arap ve diğer kökenli Suriyeli muhalefet de Türkmenleri kendilerinden gayri görmüyor.

Mezkur bölgeyi Rusya uçaklarla havadan, roketlerle de denizden vururken Esed rejimi ve beraberindeki yabancı teröristler de karadan saldırıyor. Ağır bombardıman karşısında muhalifler karşı tarafa zayiat verdirmesine rağmen oldukça zorlanıyor. Bu yoğunluktaki hava saldırılarına ve askeri yığınağa dayanabilmeleri de zor görünüyor. Mevcut trendin değişmesi için yapısal adımlar atılmadığı müddetçe muhaliflerin Türkmen Dağı ve çevresinde Rusya’ya, İran’a, Suriye Esed Cumhuriyeti’ne, Hizbullah’a ve yabancı terörist savaşçılara karşı direnmesi oldukça zor. 
Bu gelişmeler bizi son günlerdeki gelişmelerle tekrar gündeme gelen bir soruya getiriyor: Türkiye Türkmenlere yardım ediyor mu? Bu sorunun tek ve tartışmasız bir cevabı var, o da evet; bu soruya ‘hayır’ cevabı veren iyi niyetli değildir. Türkiye Türkmenlere başından beri yardım ediyor. Fakat iki grup bu yardımları ısrarlı bir şekilde yapılmamış gibi göstermeye çalışıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar