Pkk/Ypg’nin evinden ettiği Suriyeliler evlerine dönebilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Amnesty International’ın Suriye’nin kuzeyindeki özerk idarenin insan hakları ihlalleri ve işlediği savaş suçlarının belgelendiği ve detaylandırıldığı bir rapor...

Geçtiğimiz günlerde Amnesty International’ın Suriye’nin kuzeyindeki özerk idarenin insan hakları ihlalleri ve işlediği savaş suçlarının belgelendiği ve detaylandırıldığı bir rapor yayımlanmıştı. Rapor özerk idarenin veya kelime oyunu yapmayacaksak PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde köy boşaltmalardan bütün bir köyün haritadan silinmesine kadar savaş suçu teşkil eden eylemlere imza attığını, uydu fotoğraflarıyla, mağdur ve görgü tanıklarıyla yaptıkları röportajlarla ve diğer belgelerle ortaya koymuştu. Bunun üzerine PKK, Amnesty’nin bu rapor üzerine cezalandırılması gerektiğini söyleyecek kadar şirazeden çıkmıştı.

Birkaç gün önce Suriye’de yaptığı oldukça profesyonel insan hakları gözlem çalışmalarıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Ağı, Amnesty’den daha geniş bir coğrafyada özerk yönetimin yani PKK’nın insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını gözler önüne serdi. 
Rapor Şubat-Ağustos 2015 tarihleri arasında Haseke vilayetine yoğunlaşıyor. Haseke Suriye’nin kuzeydoğusunda kozmopolit ve Kürt nüfusun azınlıkta olduğu bir vilayet olmasına rağmen, Esed rejimi bu vilayetin önemli bir kısmını PKK’ya bırakıp çekildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar