24 Haziran sonrası dış politika gündemi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklendiği gibi ilk turda net bir sonuçla seçimi kazandı ve seçim çerçevesinde ortaya çıkarılan belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Birtakım hüsnükuruntular ikinci tur ve...

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklendiği gibi ilk turda net bir sonuçla seçimi kazandı ve seçim çerçevesinde ortaya çıkarılan belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Birtakım hüsnükuruntular ikinci tur ve ötesine dair mülahazaların gereksiz bir şekilde yer etmesine sebep olmuştu. Seçimler bitti, hüsnükuruntular bir kez daha boşa çıktı. Cumhurbaşkanı Türkiye’yi yeni yönetim sistemine taşıyacak yetkiyi halktan aldı.  

Yeni dönemde ülkemizi önemli dönüşümler bekliyor. Her alanda olduğu gibi dış politikada da süreçleri profesyonelleştirip hızlandıracak dönüşümler yaşanacak.  

Öncelikle şunu söylemek lazım ki seçimlerdeki net sonuç, yurtdışından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı gönderen liderlerin coğrafi, siyasi ve ideolojik çeşitliliğine doğrudan yansıdı. ABD Başkanı Trump’tan İran Cumhurbaşkanı Ruhani’ye, AB kurumlarından İslami hareketlere kadar geniş yelpazede rical ve kurum seçim zaferi sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar