Yolsuzluk iddiaları açığa çıkarılmalı!

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından sadece bir kısmı kamuoyunun gündemine gelen ve bu sayede farkında olunan, büyükşehir belediyelerindeki ağır yolsuzluk, kayırma, görevi kötüye kullanma ve haksız zenginleşme iddiaları son derecede vahim ne yazık ki.

Artık biliyor ve görüyoruz ki ortaya çıkan-çıkarılan bu yolsuzluk-kayırma iddiaları esasen sadece buzdağının görünen yüzüdür.
Buna rağmen iktidar, büyük bir hazımsızlıkla, halkın iradesiyle seçilen belediyelerin icraatlarını sabote etmek amacıyla, akla ziyan-hasmane ve nafile işlere tevessül edecek gibi görünüyor.
Millet iradesi söyleminin sözde kaldığı, özde ise partizanca ve keyfi karar ve uygulamaların başlatılacağının işaretlerini veriyor.

İşte, Ticaret Bakanlığı’nca, imkân ve kaynaklarının yandaşlara hortumlandığı iddia olan Belediye şirketlerine atama yetkisinin engellemek istendiğine dair medyaya yansıyan haberler bunun ilk örneği gibi adeta. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yıllardır belediyelerin yetki ve sorumluluğunda olan Kentsel Dönüşüm Yönetmeliğinin ”Uygulama Alanları” tanımını değiştirerek benzer bir adım daha atması da başka bir gösterge.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar