Yerli ve milliyiz diyenlere çağrı!

Önce şu “yerli ve milli” tanımlamasına bir açıklık getirelim. Tarih 23 Nisan 2013 yer Ankara Yenimahalle Belediyesi Kültür Merkezi. Salonda ve dışında tamamı gönüllü olan, kendi mütevazı...

Önce şu “yerli ve milli” tanımlamasına bir açıklık getirelim. Tarih 23 Nisan 2013 yer Ankara Yenimahalle Belediyesi Kültür Merkezi. Salonda ve dışında tamamı gönüllü olan, kendi mütevazı olanaklarıyla yurdun dört bir yanından gelen 15 bine yakın Atatürkçü-milliyetçi yurtsever ve demokrat insanımız var.
2011 yılında “Milli Anayasa Forumu” adı altında bir araya gelen bir avuç yürekli-yerli-milli aydın ve öncü ismin, bölünme anayasasına ve kumpaslara karşı başlattığı demokratik Kuvayı Milliye hareketi, o gün, “Milli Merkez” adını almak için toplanmış vaziyette.
Sağ-sol demeden, köken-mezhep ayırmadan, partilerüstü demokratik bir kuvayı milliye hareketi olan Milli Merkez “Atatürk’te Birleştik” şiarıyla adım atıyor.
Kürsüde Ankara temsilcisi olarak bendeniz, konuşmamı yapıyorum. Ulusal Kanal ise başından sonuna kadar bu tarihi demokratik birlikteliği canlı olarak naklen yayınlıyor.
Konuşmamda Milli Merkez’in, hiçbir iç ve/veya dış güç odağı ile ilişkisinin olmadığını, hiçbir kişi-parti veya oluşumun arka bahçesi olmadığını, siyasi ve mali olarak bağımsız olduğunu ve “yüzde yüz yerli ve milli olduğumuzu” katılımcıların coşkulu destekleri ile kamuoyuna açıkladım.
Takiben aynı tarihli ve bilahare birçok köşe yazımızda da bunu tekrarladım. Arşivler ortada.
Yani övünmek gibi olmasın yakın geçmişte “yerli ve milli” olan ve olduğunu gurur ve cesaretle söyleyen bizlerdik.
Ne mutlu bize ki, verdiğimiz demokratik-kararlı mücadele ve hayatın gerçekleri sonucunda, bugün “yerli ve milli” olmak kavramı yaygınlaştı ve geniş kabul gördü. Bunu bugün söyleyenlerin geçmişt...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar