Yangına körükle gidiyorlar!

Ekonomideki derin ve ağır çöküş tablosu giderek daha vahim bir hal alıyor ne yazık ki. TC Merkez Bankası’nın yönetimini değiştirerek, emir-komuta ile faizleri indirmeye teşebbüs eden zihniyet, ekonomi...

Ekonomideki derin ve ağır çöküş tablosu giderek daha vahim bir hal alıyor ne yazık ki. TC Merkez Bankası’nın yönetimini değiştirerek, emir-komuta ile faizleri indirmeye teşebbüs eden zihniyet, ekonomi literatüründe eşine rastlanmayan bir inatla faizlerin enflasyonun ve ekonomideki birçok parametrelerin sonucu olduğunu bir türlü kabul etmiyor, edemiyor.
Emir-komuta ile faizleri indirerek, gırtlağa kadar borca batmış, işsizlik ve yoksullukla boğuşan hane halkının, yandaş müteahhitlerin satamadıkları, ellerinde patlayan 800.000’ü aşkın gayrimenkullerinin ve apartman dairelerinin kapış kapış satılacağını zannediyorlar.
Bununla eş zamanlı olarak, Kamusal Sermayeli Bankalara büyük kur zararları ve görev zararları yükleme pahasına popülist kararları da ardı ardına almaya çalışıyorlar. Kamusal Sermayeli Bankalar vasıtasıyla piyasaya büyük miktarda döviz satarak, kur farkı zararlarını göze alıyorlar.
Böylece kurları baskılayıp, psikolojik olarak düşüş algısı yaratmaya çalışıyorlar.
Bu ekonomik akla aykırı ve ekonomik krize çare olması mümkün olmayan adımları gerçekleştirmek için, TC Merkez Bankası’nın bünyesinde 20 yılı aşkın süreyle görev yapan, deneyimli, birikimli, uzman birçok üst ve orta düzey yöneticiyi de bir gecede görevden alarak, Merkez Bankası tarihinde rastlanmayan türden bir kadrolaşmaya kalkışıyorlar. Yeni yönetim, Bankaları batık ve donuk aktiflerini adeta göz ardı ederek, kredi vermeye teşvik etmeye hatta zorlamaya yönelik kararlar alıyor. Ama bu kararlar, ekonomik gidişatı yakından izleyen iç ve dış ekonomi çevrelerinde, fon ve bankalarda tedirginlikle ve ihtiyatla karşılanıyor.
Nitekim yaz mevsimi neden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar