Türk gazetecileri dövün yabancılara da sövün!

Memlekette, yabancı yayın organlarında gazetecilik yapmak varmış. En azından yazdığınız-konuştuğunuz eleştirdiğiniz için sokak ortasında tekme-tokat dövülme riskiniz pek yok gibi. Şaka bir yana...

Memlekette, yabancı yayın organlarında gazetecilik yapmak varmış. En azından yazdığınız-konuştuğunuz eleştirdiğiniz için sokak ortasında tekme-tokat dövülme riskiniz pek yok gibi.
Şaka bir yana, ekonomide-siyasette-dış politikada kendisini de, ülkeyi de adeta açmaza sürükleyen, hata üstüne hata yapan iktidarın, kendisini köşeye sıkışmış hissettiği bir süreç yaşanıyor. Bu nedenle en ufak bir eleştiriye, itiraza veya muhalefete tahammül edilemeyen bir noktaya sürükleniyoruz giderek.

Ulusal Kanal’da, FETÖ-AKP işbirliğinde yürütülen Ergenekon- Balyoz kumpaslarının en ağır ve acımasız günlerinde, herkesin konuşmaya korktuğu günlerde, beraberce, haftalar, aylar boyu FETÖ’ye ve bölücülere karşı canlı program yaptığımız, değerli gazeteci-yazar Sn. Sabahattin Önkibar’a sokak çeteleri tarafından yapılan çirkin ve kalleş saldırı, bu tahammülsüzlüğün, hoşgörüsüzlüğün ve nefret ikliminin son acı örneği ne yazık ki.

Sn. Önkibar’a geçmiş olsun diyoruz.

Yürekli, kararlı, milli duruş ve ulusal çıkarlardan yana olan cesur tavrıyla, büyük kitlelerin beğeni ile izlediği ve takdir ettiği bir isim olarak, böyle saldırıların kendisini sindiremeyeceğini ve yıldıramayacağını gayet iyi biliyoruz.

İktidarın, demokratik hoşgörüden nasibini almamış, eleştiriye tahammülsüz, muhalefete düşman gibi bakan, anti-demokratik ve baskıcı tavır ve söylemleri, bu şiddet iklimini adeta besliyor maalesef.

Önce, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na, daha sonra Sn. Yavuz Selim Demirağ’a, ardından, Antalya’da yerel gazete muhabiri Sn. İdris Özyol’a ve nihayetinde geçen hafta sonu Sn. Sabahattin Önkibar’a yapılan saldırılar kadar, bu saldırıların faillerinin, adeta ödüllendirilmesi ve bu tür fiillerin özendirilmesi anlamına gelecek biçimde, 1 gün dahi tutuklanmamaları gerçekten de dehşet verici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar