TÜİK varsa gam-tasa yok!

    Paylaş   Tweet'le    İktidarın son dönemlerde yaptığı en hayırlı iş TÜİK’e yeni tayin ettiği başkan olmalı herhalde.Önceki TÜİK...

    Paylaş  
Tweet'le
 
 
 
 
İktidarın son dönemlerde yaptığı en hayırlı iş TÜİK’e yeni tayin ettiği başkan olmalı herhalde.
Önceki TÜİK Başkanının, bir gece ansızın, görev süresi dolmadan ve hem de 40’lı yaşlarındayken görevini bırakması, bir nevi “17/25 Aralık miladı” gibi oldu AKP iktidarı için.
Artık Allah’ın bir hikmeti mi, tesadüf mü, beceri mi bilemiyoruz.
Ama yeni TÜİK Başkanı ile birlikte “kara bulutlar” dağılıverdi sanki ekonomimizin üstünden. Ardı ardına pembe hatta “pespembe” veriler, göstergeler yayınlanmaya başlandı. Adeta sihirli bir el değmişçesine büyüme rakamlarından, enflasyona, işsizlikten yurttaş memnuniyetine kadar neredeyse tüm ekonomik veriler, istatistik göstergeler, negatiften pozitife, pozitiften daha da pozitife dönmeye başladı.
AVM’lerden-Kapalıçarşı’ya, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nden, Ankara Kızılay’a kadar dükkânlar kepenk indirirken, her 4 gençten birisi işsiz gezerken, turizmde büyük bir gelir kaybı ve çöküş yaşanırken, doğrudan yabancı sermaye yatırımları yarı yarıya azalırken, jeopolitik riskler varken, Türkiye amacından saptırılan OHAL altında hukuk devletinden giderek uzaklaşırken, sanayi üretimi azalırken, sapı-samanı bile ithal ederken, dünyanın en pahalı benzinini kullanırken ve en pahalı etini yerken, TÜİK’in içimizi ferahlatan, yandaş havuz medyasına ise, “uçtuk-coştuk” manşetlerini attıran muhteşem revizyonları-yenilemeleri, hesaplama ve yöntem değişiklikleri adeta ilaç gibi geldi hepimize.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar