Söyledikleri mi, yaptıkları mı, hangisi acaba?

Katıldığım bir ekonomi panelinde, izleyiciler arasında olan ve Türkiye’de üretim yapan yabancı bir şirketin, Alman CEO’su söz aldı ve şunları söyledi; “…burada yazılı olan kurallar uygulanmıyor. Uygulananlar ise, yazılı değil…”...

Ne yazık ki, bu zihniyet, bugün artık tamamen ve fiilen kendini meşrulaştırdı.

Çifte standart, yaptım oldu, Rabbena hep bana, hukukun siyasallaştırılması, anti-demokratik baskılar, keyfi ve kişiye özel uygulamalar, eş-dost-akraba kayırmacılığı, partizanlık vb. aldı başını gitti maalesef.
 

Bizzat iktidar sahiplerinin söyledikleriyle, yaptıkları arasında tamamıyla farklı, hatta zıt işler ve uygulamalar yapılıyor.

Damat Bakan, sık sık yaptığı, adeta stand-up tadındaki konuşmalarında ısrarla, “parasal sıkılaştırmaya gideceklerini, bütçe disiplininden taviz vermeyeceklerini” söylüyor.

Ama yapılanlara bakılınca adeta Bakan’ın tüm söylediklerinin tersi gerçekleşiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar