Şehit duyurularında saygı ve özen!

Yaklaşık 2 yıl önce, yine bu köşede “Şehit ilanlarında saygı ve özen” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Şimdi Afrin operasyonunda şehit düşen kahraman askerlerimiz için...

Yaklaşık 2 yıl önce, yine bu köşede “Şehit ilanlarında saygı ve özen” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.
Şimdi Afrin operasyonunda şehit düşen kahraman askerlerimiz için, geçmişin kartel medyasının bugünün sözde merkez medyasının Amiral gemisi olarak nitelenen gazeteye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen şehit ilanlarını görünce, bu konuyu bir kez daha gündeme getirmenin vicdani ve ahlaki bir görev olduğunu düşündüm. Şöyle yazmıştım;
“...Bilindiği üzere, tirajı ve satışları belli bir rakamın üzerinde olan gazeteler Basın İlan Kurumu’nun resmi ilanlarından yararlanıyorlar.
Onun dışında çeşitli kamu kuruluşları ile kamusal sermayeli çok sayıda banka ve işletmenin ilan ve reklamlarından da pay alıyorlar.
(Bu ilan ve reklamların dağıtımı konusunda, bir adalet ve denge olmadığı, partizanca dağıtılan kamu ilanları ve reklamlarının ayrı bir yazı ve soruşturma konusu olduğu ise başka bir gerçek.)
Hepimiz, bölücü-ırkçı, kanlı terör örgütü PKK ve onun uzantısı PYD/YPG ile mücadelede şehit düşen vatan evlatlarımıza yanıyoruz.
Yaşamlarının baharında, vatan ve Cumhuriyet müdafaasında, tertemiz alınlarından vurulup toprağa düşen şehitlerimiz, her türlü saygı, minnet ve duaya layıktırlar. Kuşkusuz ki, onların geride bıraktıkları aileleri, yakınları ve silah arkadaşları da her türlü saygı-ilgi ve özene layıktırlar.
Yalnız, şehitlerimiz için yapılan gazete duyurularında beni üzen ve rahatsız eden bir durum var.
Şehit asker-polis-korucu ve kamu görevlilerimiz için gazetelere, örneğin Hürriyet vb. gazetesine verilen ilanlarda bu duyurular oldukça küçük boyutlu tutuluyor.
Diğer vefat duyurularının arasında sıkışıp, neredeyse g&o...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar