Sabah’laşan Hürriyet ve ATV’leşen CNNTürk!

Yerel seçimlerde, devletin tüm olanaklarını kullanan iktidar, çok kanallı ama tek sesli hale getirilen yandaş ve havuz medyasının her türlü akıl-mantık-insaf ve izan sınırlarını aşan fanatik - partizan-...

Yerel seçimlerde, devletin tüm olanaklarını kullanan iktidar, çok kanallı ama tek sesli hale getirilen yandaş ve havuz medyasının her türlü akıl-mantık-insaf ve izan sınırlarını aşan fanatik - partizan- tarafgir ve seviyesiz yayınlarına rağmen, hayal kırıklığına uğradı.
Ülkemizin, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel olarak en önemli ve büyük kentlerini 25 yıllık iktidarlarının sonunda kaybettiler.
Şimdi bu saatten sonra, bir takım masabaşı oyunlar sergilemeye çalışmak, tabiri caizse çamura yatmaya kalkışmak, kimseye bir yarar getirmez, getirmeyecektir.
Yapılması gereken, demokratik bir olgunlukla ve sağduyu ile davranmak ve kazananları tebrik ederek, toplumu gerginlikten ve kamplaşmaktan bir an önce uzaklaştırmak olmalıdır.
Aksi bir tavır çırpındıkça batan bir hırçınlığa, milli iradeye saygısızlığa ve toplumsal huzursuzluğa neden olabilir ki, bunu aklı başında sorumluluk sahibi hiç kimse istemez ve arzu etmez.

Gelelim Hürriyet gazetesine. Demirören Grubuna tartışmalar yaratan bir biçimde geçen eski Doğan grubu medyasının amiral gemisi olarak bilinen Hürriyet gazetesinin yayın politikası, özellikle yerel seçim döneminde giderek tarafgir-partizan ve AKP yanlısı bir çizgiye savruldu ne yazık ki.
Geçmişte toplumun geniş kesimlerini kucaklayan bir kitle gazetesi niteliğinde olan Hürriyet gazetesi, son dönemdeki yayın politikası ile, iktidarın borazanı görevi gören, parti bülteni gibi çıkan, tek yanlı-partizan yayınlarıyla ciddi bir okur ve inandırıcılık sorunu yaşayan yandaş Sabah gazetesine benzemeye başladı maalesef.
Hürriyet ve CNNTÜRK’ün yayınları geniş toplum kesimlerinde önce hayretle, giderek tepkiyle karşılanıyor artık.
Bunun da tirajlara ve reytinglere yansıması zaten kaçınıl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar