Popülizmle, yangına körükle gidiliyor!

Ülkeyi ağır borç yükü, çok yüksek enflasyon, çift haneli işsizlik ve fahiş faizlere mahkum ederek, ekonomiyi reel sektör ve borç odaklı, uzun ve derin salınımlı bir ekonomik krize sürükleyen...

Ülkeyi ağır borç yükü, çok yüksek enflasyon, çift haneli işsizlik ve fahiş faizlere mahkum ederek, ekonomiyi reel sektör ve borç odaklı, uzun ve derin salınımlı bir ekonomik krize sürükleyen iktidar, bugünlerde tam anlamıyla paniklemiş görünüyor.

Diğer yandan, baskıcı-kutuplaştırıcı-anti demokratik bir biçimdeki söylem ve politikaların sonucunda; yargının siyasallaştırılmasının, bürokrasinin cemaatleştirmesinin, görülmemiş eş-dost, akraba kayırmacılığının, inanılmaz ihale yolsuzlukları iddialarının, mali aflarla ülkenin kara para cennetine dönüşmesinin de yolu açıldı.

Ekonomide yatırım iklimi kayboldu. Demokratik sabır ve hoşgörü ortamı yok oldu. Medya çok kanallı fakat tek sesli hale dönüştürüldü.

Siyasal İslamcılık azgınlaştı. Dış politikada çelişkili, zikzak yapan istikrarsızlık egemen oldu.

Geniş halk kitleleri ise, bu gidişattan kaygılı. Ekonomik yoksunluk ve yoksulluk içinde insanların iktidardan hoşnutsuzluğu giderek artarken, yerel seçimler ise yaklaşıyor.

Güvenilir anket, araştırma ve tahminlerde, AKP’nin oylarının ciddi bir biçimde erozyona uğrama ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğu anlaşılıyor bu kez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar