Ortadoğu bataklığında sosyo-kültürel bozulma!

Dünyaca ünlü The Economist dergisinin geçen ay yayınlanan 9113 sayılı nüshasında, bir haber-yorum yayınlandı. Derginin "Ortadoğu ve Afrika" bölümünde yer verilen yazı "Muhaliflerin cenneti"...

Dünyaca ünlü The Economist dergisinin geçen ay yayınlanan 9113 sayılı nüshasında, bir haber-yorum yayınlandı.
Derginin "Ortadoğu ve Afrika" bölümünde yer verilen yazı "Muhaliflerin cenneti" başlığını taşıyordu. Yazı, İstanbul’un son yıllarda Ortadoğu ve Arap dünyasından muhalif siyasal İslamcı, göçmen ya da sığınmacı olarak gelen 1.2 milyonu aşkın Arap’ın yeni başkenti olduğunu öne sürüyordu.
Demokratik değerlerden uzaklaşan Türkiye’nin Arap muhaliflerin cirit attığı bir kente dönüştüğü vurgulanan yazıda, siyasal İslamcı Arapların İnternet siteleri ve TV istasyonları kurduklarını, kendi gettolarını oluşturduklarını, 850 Arap gazetecinin İstanbul’da Arap Medya Birliği dahi kurduğu yazılıyordu.
3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıya ilave olarak 1.2 milyon Arap İslamcı muhalif ve göçmenin 5 yılın sonunda vatandaşlık alabileceğine de dikkat çekiliyordu söz konusu yazıda.
"Ortadoğu bataklık değildir" diyen Davutoğlu ve laiklik karşıtı AKP iktidarı, Türkiye’yi, sosyo-kültürel olarak Araplaştıran, Ortadoğu bataklığına sürükleyen ve demografik yapısını bozan zihniyet ve politikaları ile bu durumun asli failleridir.
Müslüman olmakla, sosyo-kültürel olarak Araplaşmayı ve Ortadoğululaşmayı aynı şey zanneden zihniyet, Türk kimliğinden, güzel dilimiz Türkçe’den, Andımızdan ve Atatürk’ten bu nedenle hazzetmiyor, düşmanlık yapıyor.
Katar, Exxon Mobil’le Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ilan ettiği Akdeniz’de sözde onuncu parselde ortak doğalgaz ve petrol araması yapıyor, iktidar Katar’a tek laf etmiyor, edemiyor.
Suudiler, dünyayı ayağa kaldıran bir vahşet ve skandalla İstanbul’un ortasında, adam kesiyorlar, ellerini-kol...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar