Neyimiz ‘stratejik’? Neremiz ‘ortak’?

CUMHURBAŞKANLIĞI danışmanı ve sözcüsü İ. Kalın, ABD’lilerle yapılan görüşmeler sonrasında, her fırsatta, “ABD ile stratejik ortaklığımızı teyit ettik”, “ABD ile...

CUMHURBAŞKANLIĞI danışmanı ve sözcüsü İ. Kalın, ABD’lilerle yapılan görüşmeler sonrasında, her fırsatta, “ABD ile stratejik ortaklığımızı teyit ettik”, “ABD ile stratejik ortağız” mealinde açıklamalar yapıyor son günlerde.
Ama gelin görün ki, bizim ABD ile Türkiye arasında hangi konuda, hangi hedefte, hangi çıkarlarımız için veya hangi tehditler karşısında “stratejik ortak” olduğumuzu kimse bilmiyor veya söylemiyor nedense?
O zaman durumdan vazife çıkararak soralım bakalım?
1- ABD ile, Irak ve Suriye’nin Kuzeyinde kurulmak istenen, silah ve her türlü yardımla İncirlik’ten desteklenen “Kukla Kürdistan’ın” inşası konusunda mı “stratejik ortağız”?
2- ABD ile, sözde “Ermeni soykırımı” iddialarına karşı, aynı görüşte ve paralelde mi hareket ediyoruz?
3-Kıbrıs’ta Rum-Yunan ikilisinin tarihsel husumetleriyle öne sürdükleri Türkiye’ye çözüm adı altında “ver-kurtul” dayatmalarına karşı mı ABD ile “stratejik ortaklık” yapıyoruz?
4- ABD ile, Filistin ve Kudüs konusunda aynı fikir ve politikaları mı paylaşıyoruz, mesela Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak mı kabul ediyoruz ki “stratejik ortağız” diyebiliyoruz?
5- ABD ile, Yunanistan’ın fiilen işgal ettiği Ege’deki 18 ada ve/veya kayalık konusunda “stratejik ortak” olarak aynı fikir ve eylem birliği içinde miyiz?
6- ABD ile, laik Atatürk Cumhuriyetinin devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden yana olduğumuz için mi yada BOP projesinde laiklik karşıtı “ılımlı siyasal İslamcı” olduğumuz için mi “stratejik ortak” sayılıyoruz?
7- ABD ile karşılıklı olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar