Neler olmuş neler...

Ardı ardına gelen seyahatler ve bayram tatili nedeniyle, uzun sayılabilecek bir aranın ardından, ülkemizin gündemine döndük yeniden. Geride kalan son bir iki haftanın ekonomi politik yoğun gelişmelerine bakınca, ‘neler...

Ardı ardına gelen seyahatler ve bayram tatili nedeniyle, uzun sayılabilecek bir aranın ardından, ülkemizin gündemine döndük yeniden.
Geride kalan son bir iki haftanın ekonomi politik yoğun gelişmelerine bakınca, ‘neler olmuş neler’ demekten kendimizi alamadık doğrusu.
En iyisi her biri ayrı birer analiz ve makale konusu olabilecek bu gelişmeleri kısa-kısa değerlendirmek olacak herhalde:

1) ABD’YLE ELELE, SURİYE'DE DEVRİYEYE!

Anti-emperyalist mücadelede destan yazan AKP iktidarı, Irak’tan sonra Suriye’yi de parçalamaya yönelik olarak PYD/YPG’ye binlerce TIR’lık silah ve mühimmat sağlayan ve sağlamayı sürdüren ABD’yle kolkola, şimdi de sözde "Barış Koridoru" yoluyla devriye gezmeye başlamış iyi mi?
ABD ile Müşterek Hareket Merkezi kurarak yürüteceklermiş işleri. Helal olsun böyle iktidara. ABD emperyalizmi ile ancak böyle mücadele edilebilirdi zaten. Biz de bu yaşımızda emperyalizmle nasıl mücadele edileceğini ancak anlamış olduk bu sayede.

2) BELEDİYE BAŞKANLARI ALINSIN HDP'YE BAŞKANLARI ALINSIN, HDP'YE 93.4 MİLYON TL SALINSIN! 

ABD iltisaklı bölücü terörle mücadelede iktidar yine müthiş adımlar atmış görünüyor.
Daha ne yapsın; PKK ile organik bağını gizlemeyen, terörü kınamayan, Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarımızı savunmaya yönelik olarak TBMM’de partilerin müştereken yayınladığı bildiriye imza koymayan HDP’ye, bizlerin vergileriyle Hazineden 93.4 milyon TL yardım yapıyor. Ama hakkını da yemeyelim. HDP’li Belediye Başkanlarını da görevden alıyor. Ne güzel bir terörle mücadele politikası değil mi? Tavşana kaç, tazıya tut diyor bir manada. Bayağı içimiz rahatladı HDP’li Başkanlar görevden alınınca. Hazineden aktardıkları (her yıl) 93.4 milyon TL mi dediniz? O kadarcık kusur kadı kızında da olur.

3) BÖYLE MUHALEFET DOSTLAR BAŞINA!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar